,,Moja ti” predstava pozorišta ,,Atelje 212″

Predstava ,,Moja ti” pozorišta ,,Atelje 212″ iz Beograda, biće izvedena u Muzičkoj školi u Boru 02. aprila 2019. godine sa početkom u 20 sati u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu grada Bora“.

Uloge: Svetlana Bojković, Gorica Popović, Tatjana Bošković / Jasmina Avramović, Sofija Juričan, Ivan Mihailović, Gorica Šutić.

O predstavi:

Komad ,,Moja ti“ se bavi problemom starosne, ideološke i seksualne, te rodne diskriminacije. Protagonistkinje su starice, neke od njih partizanke, komunistkinje, lezbejke, majke, svakako žene koje su u doba liberalnog kapitalizma prinuđene na borbu sa najrazličitijim muškim kulturnim rodnim normativima i primerima ideološke degradacije vrednosti za koje su se ove žene ceo život borile.

Grad biva rušen, nasilno pretvaran u noviji, moderniji, jeftiniji i isplativiji građevinski prostor, vrlo moguće pravno nelegalnih investitora. Privatni prostori starih žena bivaju oduzimani. Stara lica postaju smetnja, sporost i neporduktivni višak bez svrhe.

Reč je o melodramskoj strukturi vrlo prepoznatljivoj za dramske tekstove Olge Dimitrijević (Internat, Narodna drama, Radnici umiru pevajući). Jezik komada koketira sa kič estetikom popularne muzike, takođe prepoznatljivim elementom njenog dramskog pisma. Dimitrijević koristi grube rečenične formulacije koje neretko konstruiše kao parole, teze i političke iskaze umetnute u telo nelirskog (kvazi)poetskog teksta.

Muzika u predstavi će biti sačinjena od autorske muzike kompozitorke Đorđević, te od različitih citata, parafraza i referenci na poznate pesme. Rediteljski postupak je u najširem smislu zasnovan na čitanju komada kao dela epskih teatarskih praksi.

Cena ulaznice je 800,00 dinara.

Informacije na telefon: 030/424-546; 030/458-546; 064/861-97-48.

Prodaja ulaznica na blagajni Centra za kulturu Bor svakog radnog dana od 08 do 14 sati.

Za sve programe rezervacije važe dva dana pred program.

Rezervacije za ovu predstavu važe do 29. marta.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.