Dragoljub Mejlović odbija da sruši temelj i zid zgrade u centru sela Zlot

BOR – Iako je građevinska inspekcija donela rešenje o rušenju temelja i zida zgrade na lokaciji bivše veterinarske stanice u centru sela Zlot, vlasnik objekta Dragoljub Mejlanović, poznati biznismen iz tog kraja, ni posle dva i po meseca to nije učinio. Naprotiv, u delu na kom se zemljište graniči sa posedom Desimira Simonovića čak je, u međuvremenu, nadzidao započetu ogradu do visine od 3,5 metra.

– Radovi nisu prijavljeni, iako je to urbanizovano područje. Mejlanović je imao prava žalbe resornom Ministarstvu, ali rešenje je izvršno i moralo je da se sprovede u roku od 15 dana. Ograda je napravljena na betonskom temelju, koji je 50 centimetara iznad nivoa tla, što je takođe sporno-smatraju u Građevinskoj inspekciji.

Komšija Desimir Simović tvrdi da je krajem prošlog meseca ponovo upozorio opštinsku inspekciju na Mejlanovićevo nezakonito ponašanje i ugrožavanje poseda.

– On je moćan čovek, kupuje društvena preduzeća, radi za borski rudnik sa svojim građevinskim mašinama, obogatio se i očigledno ne želi da poruši bespravno podignut objekat na međi sa mojim posedom. Priča se da je i politički uticajan, što mene ne zanima, ali je sramota što sprovodi samovolju – kaže Desimir Simonović.

Dragoljub Mejlanović, međutim, tvrdi da je „ kupio posed i na njemu može da gradi po svojoj volji“.

Simonović je ubeđen da u opštini ne može da ostvari svoje zakonsko pravo i zato mu jedino preostaje da se žali republičkim organima.

Agencija SINA – Glas Javnosti