Mašine RTB-a napravile štetu: Preko noći ostao bez trećine imanja

0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second
Ljubomir Stanković (47) iz borskog sela Brestovac, preko noći je ostao bez trećine imanja vrednog nekoliko stotina hiljada evra na Borskom jezeru. U njegov posed su, kaže, ušle mašine iz Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, prošle kroz sredinu zemljišta, iskidale kanalizaciju i vodovod, zatvorile pristup isparcelisanim placevima, napravile klizišta…

„To se desilo početkom aprila, prošle godine. Posle dva dana sam čuo da na mom imanju rade mašine, koje prave stazu kroz sredinu mog imanja. Otišao sam na lice mesta i tamo zatekao bagere koje su rušile moje parcele, a da mene pre toga niko nije ni pitao sme li da uđe u posed.“ – priča Stanković.

Stanković kaže da je na licu mesta zatekao Blagoja Spaskovskog, generalnog direktora RTB, i Nebojšu Videnovića, prvog čoveka Rudnika bakra „Bor“.

„Pitao sam ih ko im je dozvolio da uđu u moj posed. Spaskovski mi je kazao da se ne brinem i da će mi sve biti plaćeno. Molio me je da ništa ne preduzimam, a da će mi RTB sve to pošteno platiti.“

Stanković, koji je na Borskom jezeru imao 1,4 hektara zemlje, sa isparcelisanih 20 placeva za prodaju, a za koje je je imao lokacijsku dozvolu i priključak na kanalizacionu mrežu je video da je šteta već bila napravljena. Kaže, ništa nije mogao da učini.

„Mašine su mi probile stazu i ostavile me bez skoro 35 ari zemljišta“ – kaže on.

„Pokidana mi je kanalizaciona i vodovodna mreža. Takođe, bageri koji su bez ikakvog reda ušli u moj posed otvorili su klizišta, koja prete da se aktiviraju i celo brdo sruše u Borsko jezero.“ 

Naš sagovornik kaže da je, pre nego što su mašine iz RTB ušle u njegov posed, imao investitora koji je na tom delu Borskog jezera trebalo da uloži znatna sredstva za izgradnju turističkog naselja. Ali, nakon što mu je imanje uništeno, taj je posao propao.
„Kada su mašine otišle, video sam da mi je prilaz do nekoliko placeva, koje sam već bio prodao – onemogućen“ – u neverici je Stanković.

„Ljudi, kojima sam prodao imanje traže da im vratim novac. Angažovao sa veštake, koji su procenili da mi je pričinjena šteta veća od 100.000 evra.“

Stanković je pokušao da razgovara sa Spaskovskim i Videnovićem, ali oni nisu odgovarali na njegove pozive. Tražio je i pisanim putem da ga prime, ali je i taj apel ostao bez odjeka. Napokon, podneo je opomenu pred utuženje, ali su u RTB i na to ostali nemi.
– Na kraju sam presavio tabak i tužio i RTB, ali i SO Bor i javna preduzeća koja su učestvovala u rušenju moje privatne svojine – nastavlja Ljubomir. – Jedini, koji je pristao da me primi i sasluša moje problem bio je Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, koji je i dao nalog stručnim službama da provere situaciju na terenu i da, koliko je u njihovoj moći, saniraju štetu.

 

ĆUTANjE
Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, kazao je da je očigledno da je Stankoviću pričinjena šteta i da lokalna samouprava neće bežati od svoje odgovornosti. S druge strane, Videnović i Spaskovski su nam, najpre, uz molbu da se o tome ne piše, kazali da će rešiti problem. Međutim, nakon toga su prestali da se javljaju na telefon i da odgovaraju na SMS poruke.

 

Izvor: Novosti

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.