Kraljevica umesto Crnog vrha

0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Za razliku od Bora, sezona skijanja u Zaječaru počela je 8. januara na Kraljevici. Borani  svoju strast  i ljubav prema skijanju potražili su u Zaječaru.

Na Kraljevici je u funkciji ski-lift kapaciteta za prevoz 1173 skijaša na sat. Ski staza dugačka je 500 metara. Pored staze za skijanje nalazi se i staza za sankanje.

Skijalište na Kraljevici  je otvoreno svakog dana do 22 sata. Cena karte radnim danima je 250 dinara, dok u dane vikenda karta iznosi 350 dinara.

Foto: Radio Magnum

Na pitanja ljubitalja zimskih sportova, kada će ove godine skijalište Crni vrh otvoriti sezonu, JP „Borski turistički centar“ , oglasilo se putem saopštenja na svojoj zvaničnoj fb stranici:

„Javno Preduzeće “ Borski turistički centar“ je u likvidaciji. Sve informacije vezane za rad skijališta možete dobiti u J.U.“Sportski centar Bor “ na broj telefona Tel: 030/434-730.“  Na zvaničnom sajtu nema informacija, više nije u funkciji.

Međutim, kako prenosi Radio televizija Bor („Štampa, radio i film“ d.o.o.), sezona skijanja još uvek je neizvesna.

Nakon likvidacije Javnog preduzeća „Borski turistički centar“ koje je do likvidacije vodilo računa, kako o skijalištu, tako i o klizalištu, ove sezone brigu o njima preuzela je Ustanova Sportski centar „Bor“.

Prema navodima borske televizije, došlo je do administrativnih problema oko materijalnih sredstava na Ustanovu Sportski centar „Bor“ i usaglašavanju statuta sa novim poslovima. Zvaničnog saopštenja još uvek nema.

Razgovori su i dalje u toku. Pitanje da li će skijalište i klizalište ove godine godine biti u funkciji ostaje i dalje otvoreno.

Crni vrh

O skijalištu

Prvi ski lift na Crnom Vrhu je postavljen 1985. godine, a radovi na ski stazi i montaži dvosedne žičare su završeni u jesen 2012, tako da su za sezonu 2012 / 2013. obe staze u potpunosti bile spremne za korišćenje.

Skijalište raspolaže:

– uređenim ski stazama: jedna je duga 1.550 metara za smelije i vičnije pored nove dvosed-žičare, dok je druga projektovana za one manje vične i skijaše početnike,  dužine oko 800 metara. Trasirana je od vrha planine ka nedovršenom hotelskom kompleksu Jelen-Hajat.

– planinarskim domom i svim tehničkim sredstvima za uređivanje i održavanje skijaške staze,

– uređenim je prilazni putem, parkingom, objektom za iznajmljivanje skijaške opreme i kafićem.

Saobraćajna dostupnost skijališta je dobra, imajuci u vidu činjenicu da je locirano uz saobraćajnicu Bor-Žagubica-Požarevac-Beograd.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%