Kosovo: Uhapšeno 23 pripadnika srpske i bošnjačke nacionalnosti (VIDEO)

Kosovska policijska služba saopštila je da je na širem području Kosova i Metohije do sada uhapšeno više od 30 lica koja su u proteklih mesec dana praćenja.

Sedmoro je osumnjičeno za kriminalne radnje i krijumčarenje robe, od kojih su, kako su saopštili, dva visoka policijska službenika i četvorica carinika. Saopšteno je da su akcijom, u kojoj učestvuje 400 pripadnika ROSU, obuhvaćeni „osumnjičeni pripadnici KPS-a“. Kako saopštavaju, hapšenja nemaju veze sa ubistvom Olivera Ivanovića, niti kosovskog policajca Envera Zumberija.

Dvoje Srba povređeno je u pucnjavi do koje je došlo jutros u Zubinom Potoku, prilikom upada specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova. Incident se dogodio kada su pripadnici ROSU došli u reon sela Donje Varage u toj opšštini, potvrdio je Tanjugu policijski zvaničnik sa lica mesta i dodao da su se pucnji čuli sve do oko 9.30 jutros.

Prema nazviničim informacijama, moguće je da broj povređenih nije konačan.

Inače, sirene su se u toj opštini čule i oko 10 sati, a tenzije koje traju od rano jutros kulmirirale su puškaranjem i šok bomabama koje su pripadnici ROSU bacali. Oklopna vozila ROSU nalaze se na sve strane, kao i specijalci.

Dopisnik RTS-a koji je u Kosovskoj Mitrovici javlja da do Zubinog Potoka od jutros ne može da se stigne, jer su blokirani prilazi tom mestu. Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oruža kako bi probila blokade do centra Zubinog Potoka. Operacija ROSU u Zubinom potoku traje od 6.20 sati jutros. Kako javlja Tanjug, stanovništvo u ovom mestu je jako uplašeno.

UPAD ROSU NA SEVERU KOSOVA

Izvor: Blic, Tanjug, Rts,

Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.