Konkurs: Od 15. februara upisi na Vojnu akademiju

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je otvoren konkurs za upis u Vojnu gimnaziju, a da će za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije konkursi biti otvoreni od 15. februara.

Zainteresovani za upis u Vojnu gimnaziju moći će da konkurišu do 15. marta, dok će upis u ostale vojne škole trajati do 31. marta.

Kako se navodi u saopštenju, za upis u te škole vlada visoko interesovanje, a kao razlozi se navode „vrhunsko obrazovanje, odlični uslovi školovanja i besplatan smeštaj i isharana u internatima“.

Kandidati koji žele da konkurišu za upis u te škole treba da podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su otvoreni konkursi.

U Vojnu gimnaziju biće upisano 90 dečaka i devojčica, a u Srednju stručnu vojnu školu njih 65. Vojna akademija upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet 25. Konkursi i sve informacije o uslovima biće objavljeni danas u magazinu Odbrana, kao i na sajtu Ministarstva odbrane.


Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.