Konferencija za novinare u SO Bor

0 0
Read Time:4 Minute, 16 Second

Na poziv sekretarijata SO „Bor“, danas u 9:00 sati novinari lokalnih medija prisutvovali su konferenciji za novinare u velikoj sali SO Bor. Čekanje predstavnika lokalnih medija na obećano saopštenje, trajalo je u par slučajeva i nekoliko sati jer su neki od kolega mnogo ranije dobili poziv za hitan sastanak sa članovima privremenog ograna upravljanja . Poziv novinarima uputila su danas preko sekretara opštine četiri člana privremenog organa koje je imenovala Vlada Republike Srbije i to: dr. Živojin Golubović ,član DS-a, Darko Mihajlović, član DS-a, dr Predrag Balašević, član VDSS-a i Dragan Žikić, član SPS-a.

Članovi privremenog organa su posle duže neodlučnosti izašli pred okupljene novinare svojim „hitnim“ saopštenjem i posle neprijatnog ćutnja u samom startu od par minuta, usledilo je saopštenje predsednika privremenog veća dr. Žike Golubovića da je spreman da odgovara na pitanja novinara, koji nisu dali zbuniti pa su zamolili predsednika privremnog organa da im pročita saoptenje i razlog zbog kojeg su pozvani a da će oni tek ako im nešto ne bude jasno postavljati dodatna pitanja.

Dr. Žika Golubović, je  u svojoj izjavi ipred privremog organa upravljanja, najavio početak rada ovog tela, označivši to kao centralni razlog za poziv novinarima, ali i da bi najavio sutrašnju prvu sednicu za koju se u tom trenutku, kako je rekao, ne zna u koliko sati će biti održana, koliko će tačaka dnevnog reda obuhvatati niti da li će biti otorena za novinare. Po njegovim rečima, prvi od poteza jeste razrešenje sa dužnosti članova  prethodnog veća upravljanja i imenovanje i usvajanje akata vezanih za delovanje i rad novog privremenog oragana. Najavljena je takođe i sednica koja treba da usledi dva dana po održanju sutrašnje na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju dužnosti direktora i menadzmenta javnih preduzeća kao i postavljanja novih stručnih kadrova.

Drugi član privremenog veća iz DS-a, Darko Mihajlović najavio je svečani doček Bobane Veličković, ispred opstine Bor u četvrtak, ali je ipak uz pomoć novinara konstatovano da ni sam više nije siguran kad ona dolazi jer se sa Bobanom Veličković zapravo čuo pre dva dana. Ostali članovi novoimenovanog organa upravljanja po opštoj oceni prisutnih novinara delovali su izuzetno nezainteresovano i nisu želeli da daju bilo kakve izjave.

Prisutnim novinarima nije bilo baš najjasniji izostanak petog člana privremenog organa, gospodina Branislava Rankića, člana SRS-a i koji je razlog zbog kojeg nije prisustvovao. Pošto niko nije od članova privremenog veća nije komenarisao razlog njegovog izostanka, kontaktirali smo bivšeg predsednika opštine Bor a sadašnjeg člana privremenog organa, gospodina Rankića u nadi da će nam obrazložiti svoj izostanak.

Na pitanje vezano za današnju konferenciju za novinara na kojoj se iako član privremenog organa nije pojavio Rankić je rekao:

– Danas oko 8:30 telefonski me je pozvala sekretarica opštine i saopštila da me ostali članovi privremenog organa pozivaju da dođem u opštinu radi sastanka. Pošto nisam znao o čemu se radi, jer nije planirano ništa zvanično, upitao sam da li je neko od njih u blizini, na šta sam dobio odgovor da oni nisu tu ali da je tu sekretar opština gospodin Slobodan Badža, koji  mi je saopštio da su četvorica iz privremenog organa tu i da svratim do opštine radi nekih dogovora. Rekao sam da opština nije kafana da se u nju svraća, dolazi u prolazu, niti „na po jednu“, već po zvaničnom pisanom pozivu, sa dnevnim redom i potrebnim materijalom, i da tek tada mogu očekivati moj dolazak. Pošto od subote, od kada je postala pravosnažna odluka Vlade Republike Srbije o imenovanju članova privremenog orana upravljanja mogu da dođem samo uz poziv u pisanom obliku i ostale potrebne materijale zatražio sam da mi se sve po pravilu i zakonski dostavi .

Privremeni organ upravljanja je kolektivno telo i pošto ni jedan član istog ne može nastupati bez ostalih osim predsednika ili ovlašćenog predstavnika u ime ostalih, smatram svoj postupak ispravnim uz podsećanje da se pre konstituisanja privemenog organa i usvajanja adekvatnih dokumenata o radno pravnom statusu današnji skup može okarakterisati kao nezakonit. Slobodan Badža mi je saopštio da ima sav potreban materijal ali da su ostali članovi nenajavljeno došli pa je i sam iznenađen. Pošto sam insistirao da mi se kaže gde se nalaze, rečeno mi je da su u kancelariji predsednika opštine, a to takođe smatram svojevrsnim nezakonitim upadom i uzurpacijom bez primopredaje koja još nije obavljena po slovu predviđenog zakona i veoma me podseća na princip rada kriznih štabova iz nekih predhodnih vremena.

U svojoj kancelariji sam imao važna dokumenta koja su tamo ostala zbog toga što su od važnosti za rad opštine i tek treba da utvrdim da li je sve na svom mestu obzirom na ovaj protivzakoniti nastup ostalih članova privremenog organa. Na pitanje ko ih je tamo pustio, obzirom da je procedura primopredaje ustaljena i poznata, Slobodan Baža je rekao da ne zna ništa o tome.

Posle izvesnog vremena na moju kućnu adresu stigao je poziv , dnevni red i materijali za sutrašnju sednicu koja će biti održana u 13:00 i obuhvata 19 tačaka dnevnog reda. Gledajući lokalne medije u toku popdneva zaključio sam da je dnevni red  određen naknadno što još ozbiljnije dovodi u pitanje današnje iznenadno okupljanje bez mene kao člana privremenog organa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.