Konferencija za novinare OO LDP Bor

0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second

pismoldp

U Boru, dana 15.oktobra 2009.god. sa početkom u 11 časova Opštinski odbor LDP održao je Konferenciju za novinare.

Ako je uopšte neko i imao iluzija da će nova koalicija na vlasti promeniti način rukovodjenja borskom opštinom i koliko – toliko pružiti nadu da će se nešto pomeriti na bolje, sada ih sigurno više nema. Posle likvidacije dve ustanove i jednog javnog preduzeća (iako je Vlada pre toga već najavila donošenja Zakona kojim će se regulisati načini za smanjenje broja zaposlenih) pri čemu je veliki broj zaposlenih ostao i bez posla i bez socijalnog programa, gradjani Bora, evo, dočekuju prvi sneg u stanovima sa hladnim radijatorima.

Javašluk, nemar, neverovatna neozbiljnost skoro svih struktura u Opštini, razbacivanje novca na koncerte i auto trke, „kozmetičke“ promene u rukovodstvima pojedinih preduzeća koja su pod pritiskom stranačkih lidera prinudjana da finansiraju sve i svašta i zapošljavaju članove tih stranaka na nepostojeća radna mesta, samo su najvažniji uzroci situacije u kojoj se danas nalazimo. Očigledna je i potpuna diskoordinacija u radu javnih preduzeća i opštinske uprave što dovodi do toga da svako skida odgovornost sa sebe i prebacije je na drugog.

Svakim preduzećem vlada po neka od stranaka iz koalicije, a predsednik opštine se više ne meša ni u šta, verovatno ucenjen najavama da će jedni ili drugi napustiti koaliciju i tako ga ostaviti bez i ovo malo valsti koju danas ima. Njegove konferencije za novinare liče na konferencije opozicionih stranaka koje nemaju nikakav uticaj na dešavanja ni odluke koje se donose.

Ovo nije prilika da Opštinski odbor Liberalno demokratske partije podseća da smo na vreme upozoravali kud plovi borski brod kojim rukovodi nekoliko kapetana istovremeno. Ovo je prilika da javno pozovemo Vlašku demokratsku stranku Srbije, kao jedinu iz trenutno vladajuće koalicije koju ne vidimo kao njen prirodni deo, da iz nje izadje i time omogući uvodjenje privremenih mera i raspisivanje novih izbora. Jasno je da u ovom trenutku bez pomoći države nema načina da Bor kao opština preživi još jednu zimu. Istovremeno smatramo da nikakva pomoć nije dovoljna ako neodgovorni i neozbiljni ljudi nastave da upravljaju opštinom. Gradjane Bora ne zanimaju podele i nesuglasice u strankama i kalkulacije kako bi koja od njih prošla na eventualnim izborima. Ali svima nama je jasno da ovako više ne može i da se već duže vreme sve u gradu svodi na pitanje ko će koliko novca od gradjana da otme preko preduzeća i ustanova kojima upravlja. Zbog toga svakim danom vladajuće stranke gube svoje glasače i svakako će biti kažnjene na narednim izborima, ali vremena za čekanje više nema.

Obaveštavamo ovim putem javnost da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obavestilo Skupštinu opštine Bor još 9. jula da je Skupština dužna da razmatra inicijativu za raspisivanje prevremenih lokalnih izbora na osnovu inicijative koju je pokrenula Liberalno demokratska partija, a potpisalo je 4700 gradjana Opštine Bor. S obzirom da nas tadašnji predsednik Skupštine, o tome nije obavestio a nestavljanjem na dnevni red te inicijative je prekršio Član 68 Zakona o lokalnoj samoupravi kao i 86 Statuta Opštine Bor, podneli smo zahtev za razmatranje te inicijative u najkraćem mogućem roku i zakazivanje Sednice Skupštine Opštine  povodom toga.

Autor: J. Ganić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.