Kamp klasične muzike u Zaječaru

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Grad Zaječar po četvrti put ugostiće mlade muzičke talente i renomirane muzičke pedagoge i umetnike, u okviru IV Kampa klasične muzike, koji se održava od 15. do 21. avgusta.

Kamp je kulturno-edukativni projekat koji promoviše mlade muzičke talente i klasičnu muziku. Oko 40 učesnika Kampa će se okupiti sa ciljem muziciranja i nezaboravnog druženja.

Mladi instrumentalisti će tokom sedam dana imati svakodnevne časove instrumenta, koncertne i zanimljive vannastavne aktivnosti.

U Kampu će sa polaznicima raditi ugledni akademski profesori i koncertni umetnici: Jokut Mihailović – klavir, Vera Ogrizović – gitara, Katarina Jovanović – solo pevanje, Ljubiša Jovanović – flauta, Marko Josifoski – violina, uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena.

Polaznici Kampa će u ranim jutarnjim časovima raditi vežbe aerobika,relaksacije, disanja, a potom nastaviti edukaciju u prostorijama Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, i sa profesorima usavršavati instrumentalnu tehniku.

I ove godine, profesori predavači će darovati publici nezaboravno veče – biće to već tradicionalni „Koncert pod zvezdama“ 17. avgusta na letnjoj sceni palate Felix Romuliana, a mladi talenti će pored svakodnevnih javnih časova,  nastupiti i 20. avgusta na svečanom, završnom koncertu na Platou ispred gradskog Muzeja.

Kamp klasike Zaječar 2017 organizuje udruženje Srpski muzički centar iz Beograda u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom “Stevan Mokranjac” iz Zaječara. Pokrovitelj Kampa je Grad Zaječar, a podršku daju Narodni muzej u Zaječaru i Centar za kulturu i turizam (CEKIT).

Izvor: Danas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.