Još jedan „bivši“ v.d. direktor

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

U Ustanovi Sportski centar održana je konferencija za novinare na zahtev  v.d. direktora Saše Jonovića. Razlog poziva koji je Jonović uputio novinarima je neopoziva ostavka posle jučerašnje sednice Privremenog veća na kojoj su smenjeni Slaviša Ranđelović, direktor  JKP Vodovod i Slobodan Golubovič, direktor JP Direkcija za izgradnju Bora inače kadrova pokreta „Živim za Krajinu“. U nastavku svog izlaganja Jonović je dodao:

–    Drugi razlog zbog kojeg podnosim ostavku, je što ne želim dalje da snosim odgovornost za nemogućnost normalnog funkcionisanja i rada Ustanove. Obzirom da na jučerašnjoj sednici Privremenog organa nije data saglasnost za cenovnik usluga Sportskog centra a pre svega na cenu zakupa velike i male sale Sportskog dvorane, i cenu karata na zatvorenim bazenima. Time je onemogućeno građanima da koriste zatvorene bazena a Ustanovi da dođe do sopstvenih i redovnih  prihoda koji su više nego potrebni u besparici koja vlada.

–    Bez prihoda iz budžeta opštine kao i bez sopstvenih prihoda , nastavio je Jonović,  Ustanova Sportski centar nije u mogućnosti da obezbedi minimum sredstava i materijala za održavanje higijene a zbog čega sam bio i nedavno javno prozvan.
Zbog neizmirenih obaveza prema dobavljačima sredstva za higijenu, Ustanova Sportski centar nije u mogućnosti da dalje nabavlja ista sredstva, pre nego svoje obaveze izmiri. Gospodin Jonović smatra da će Privremeni organ postaviti novo rukovodstvo koje će naći načina da se objekat održava bez potrebnog repro-materijala. Kako je rekao on ne želi da bude odgovoran ni zaposlenima ali ni prema građanima što Ustanova ne služi svojoj nameni. U nadi da će radnici i građani razumeti njegovu odluku, i da će znati kome da se obrate sa pitanjima oko nefunkcionbisanja Bazena, (misleći na Privremeni veće opštine Bor) Jonović je završio svoje izlaganje.

Na pitanje novinara, šta će biti sa radnicima Ustanove, koji su u nekoliko navrata zapošljavani u polednjih nekoliko meseci, Saša Jonović je izjavio da radnika ima 152, i da su svi primljeni na neodređeno vreme, a da će o njihovoj sudbini odlučivati novi stručni kadar. Uz napomenu da ne želi da priča o toj temi, Jonović je saopštio da će na mesto v.d. direktora ostati do imenovanja novog rukovodioca, dokle će svi zaposleni ostati na svojim radnim mestima

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Još jedan „bivši“ v.d. direktor

 1. Pre par dana sam još pročitala ovo, ali sam se uzdržala od komentara iz veoma razumljivih razloga.
  Kako li ovog čoveka samo nije sramota?
  Umesto da se pokrije ušima i da ćuti, da se tiho povuče sa funkcije koja mu ni po čemu nije pripadala i koju ni po kojem kriterijumu nije zaslužio, koji, uz one koji su ga postavili, mesecima Boru i građanima pravi štetu, zbog kojih stradaju radnici Sportskog centra, ali i građani – on daje ostavku i saziva konferenciju za štampu da nam ispriča još jednu pričicu za malu decu, a odbija da odgovori na krucijalna pitanja novinara!

  I, uopšte, kakve su to „konferencije za štampu“, kada neko tamo pozove novinare, istrese to što ima da kaže, a onda neće da odgovara na sasvim razumljiva i očekivana pitanja novinara!
  Pa, nije bre, on predsednik SAD-a.
  Još je samo falilo da izađe njegova zamenica i da vam svima, umesto njega, kaže „no comment“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.