JKP Toplana za novinare

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

toplanabor

Bor, 16. oktobar 2009.god. u 15 časova rukovodstvo JKP „Toplana“ održalo je Konferenciju za novinare u prostorijama IST MEDIA centra povodom kašnjenja početka grejne sezone koja je zvanično trebala da otpočne 15. oktobra.

Dragoslav Nikolić, v.d.direktora JKP „Toplana“ je izjavio da će već u ponedeljak krenuti isporuka sušenog lignita iz rudnika „Kolubara“ bez koga je nemoguće početi grejnu sezonu. Kao potvrda tome je današnje zvanično saopštenje državnog sekretara za rudarstvo i energetiku Radivoja Milanovića koje je stiglo rukovodstvu Toplane.
„Gradjanima Bora će računi za grejanje biti umanjeni za onoliko dana koliko ne budu imali grejanje od zvaničnog datuma početka grejne sezone“ – rekao je v.d. direktora Dragoslav Nikolić.
Razlog današnjeg obraćanja rukovodstva Toplane je kako se moglo primetiti prema slobodnoj proceni kod većine novinara i povredjenost v.d. direktora Toplane izjavom Predsednika opštine Branislava Rankića medijima da nije znao da JKP „Toplana“ nema energenata da započne grejnu sezonu i da nije ugovorila kupovinu istih.
Dugovanja prema EPS-u i rudnicima „Kolubara“ iznose 320 miliona dinara a s obzirom da su dugovi Toplane višegodišnji pod znakom pitanja je kada će biti vraćeni. Dragoslav Nikolić za ovakvo stanje u Toplani okrivljuje Institucije sistema i na pitanje novinara ko će banci Inteza vratiti dug v.d.direktor je u prenosnom smislu rekao da će vraćati oni koji su potpisali ugovor o sadružništvu a to je opština Bor što je izazvalo i odredjenu zbunjenost kod prisutnih novinara.
Poznato je da se preko Javnog preduzeće za stambene usluge „Bor“ od gradjana naplati od 23 do 25 miliona dinara postavlja se pitanje gde i kome odlaze ta novčana sredstva.
Budžetska inspekcija su još uvek u Toplani a menadžment ovog javnog preduzeća izjavljuje da su oni tehnički spremni za grejnu sezonu samo čekaju na prispeće energenata.
Više nije važno raspravljati ko snosi krivicu i odgovornost za hladne radijatore već se rukovodstvo Toplane nada što bržem prispeću energenata na stovarište Toplane da bi Borani imali napokon tople radijatore.
Autor: Jovanka Ganić
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.