Izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom u prvoj polovini 2019. godine

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Ministarka zadužena za demografiju najavila da će se početkom naredne godine nacrt Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom naći na Vladi Srbije, a zatim ide u parlament.

Ministarka zadužena za demografiju Slavica Đukić Dejanović kaže da je urađen predlog izmene Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom i da očekuje da on bude usvojen u Skupštini Srbije u prvoj polovini naredne godine.

„Najavili smo kada smo donosili zakon da ćemo efekte analizitrati krajem godine i da ćemo naredne 2019. godine ići u izmene i dopune u skladu sa finansijskim potencijalom“, rekla je Dejanović za TV Prva.

Ona kaže da je izmenama predviđeno da se ispravi nepravda prema ženama koje su tek počele da rade, zatrudnele i moraju na bolovanje, i prema aktuelnom zakonu primaju male mesečne iznose za porodiljsko bolovanje.

Danas protesna šetnja: Porodilje traže izmene Zakona o finansijskoj podršci

Pojasnila je da će se početkom naredne godine nacrt zakona naći na Vladi Srbije, a zatim ide u parlament, te Dejanović očekuje da će zakon biti usvojen u prvoj polovini naredne godine.

Djukić-Dejanović: „Biće uvećane uvredljivo niske naknade za porodilje“

Upitana da li ima novca za to, ona je rekla da su u Komisiji koja je radila predlog izmene zakona predstavnici Ministarstva finansija koji su o tome vodeli računa.

„Ministri Zoran Đorđević i Siniša Mali će kao najodgovorniji napraviti šta je realno i najbolje za buduće mame“, pojasnila je ona.

I žene koje su primale velike plate bile su oštećene odlaskom na porodiljsko odsustvo, te Dejanović smatra da nepravda i prema njima treba da bude ispravljena i da ne budu finansijski oštećene.

Govoreći o preuzetim merama na poboljšanju demografske slike Srbije ona je rekla da daju rezultate i da se prošle godine rodilo 160 beba više nego godinu dana ranije.

Izvor: Novosti

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.