Izabrano novo rukovodstvo Opštine Negotin

0 0
Read Time:2 Minute, 26 Second
Za predsednika opštine Negotin na prvoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Negotin, izabran je ponovo Vladimir Veličković, diplomirani pedagog fizičke kulture, dok će magistar Milan Uruković, u narednom četvorogodišnjem periodu obavljati funkciju predsednika Skupštine opštine Negotin.
Za zamenika predsednika opštine izabrana je Merlina Selenić, a predsednika skupštine, Bogdan Gugić, dok je Dragoslav Ninić, postavljen za sekretara SO Negotin.
Konstitutivnom sednicom predsedavao je Slavoljub Nikolić, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Srpska Napredna Stranka – Socijalistička Partija Srbije – Ivica Dačić”, kao najstariji odbornik, a pomagalo mu je dvoje najmlađih odbornika iz samo dve političke opcije koje participiraju u novom sazivu opštinskog parlamenta. Sednici je prisustvovalo 44 odbornika.
Snežana Milutinović, predsednik Izborne komisije Opštine Negotin potvrdio je da su lokalni izbori sprovedeni po zakonu i da je tom prilikom najveći broj odborničkih mandata, ukupno 36 osvojila izborna lista „Aleksandar Vučić – Srpska Napredna Stranka – Socijalistička Partija Srbije – Ivica Dačić”, dok će lista „Demokratska stranka – prim.dr Miomir Petković Moma”, imati 9 odbornika.
Foto: Opština Negotin
Nakon kraće pauze, predsedavajući Slavoljub Nikolić, pročitao je izveštaj verifikacione komisije i imena novog saziva odbornika SO Negotin. Izveštaj su prihvatili svi prisutni odbornici, nakon čega su položili svečanu zakletvu. Na taj način prestali su mandati prethodnog saziva odbornika SO Negotin, predsednika i zamenika predsednika SO Negotin, kao i članovima svih skupštinskih tela.

“Prve važne odluke, konstituisanja skupštine i rukovodstva su donete, a na nama je da ostvarimo ono što je svakom pojedincu, svakom građaninu opštine Negotin u srcu. Pokrenuti Negotin i Krajinu i vratiti nadu! Marljivim radom, planiranjem i realizacijom onoga što smo obećali i na čijoj pripremi smo radili u prethodnom periodu i izradom projekata koji će svima nama omogućiti da više ne razmišljamo o odlasku već da ostanemo da živimo u gradu u kome smo rođeni, ili u koji smo, zbog životnih okolnosti ili našeg izbora, došli i zavoleli ga. Iako emotivno vezani za Negotinsku Krajinu, ovo parče zemlje na kome Sunce sija najjače i najviše, moramo realno sagledati stanje i dobro zagrejati stolicu, biti mobilni, preći mnogo kilometara, stalno otvarati vrata državnih insitucija, svaku pruženu ruku prihvatiti, svaki dragoceni kontakt čuvati i održavati i mnoge ljude koji su u nekom trenutku želeli da pomognu, a to im iz nekog razloga nije omogućeno, vratiti i okupiti oko zajedničkog cilja: zaustavljanja odliva stanovništva i stvaranja ambijenta koji će Negotin preporučiti za investiranje u privatni biznis, poljoprivredu, turizam.” –  rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Na prvoj sednici izabrano je i devet članova Opštinskog veća:
  • Dalibor Mašić – sportski radnik,
  • Tatjana Panić – ekonomista u menadžmentu,
  • Dalibor Ranđelović – diplomirani inđenjer poljoprivrede,
  • Dragiša Radulović – politikolog
  • dr Zoran Puslojić – lekar specijalista interne medicine i gastroenterologije i hepatologije
  • Slobodan Dinulović – diplomirani inženjer za telekomunikacije
  • Dragan Radosavljević – diplomirani inđenjer poljoprivrede,
  • Radiša Mladenović – diplomirani inženjer tehnologije
  • Miloš Gagić – diplomirani inženjer industrijske informatike.
Izborom predsednika. zamenika predsednika i članova Opštinskog veća prestao je i mandat predsedniku i članovima Privremenog organa opštine Negotin.

 

Izvor: Opština Negotin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.