Izabran predsednik Nacionalnog saveta vlaske nacionalne manjine

0 0
Read Time:54 Second

Ministrarstvo za ljudska i manjinska prava sektora za unapredjenje i zastitu prava nacionalnih manjina, na osnovu clana 42. zakona o nacionalnim manjinama donelo je odluku o sazivanju konstitutivne sednice Nacionalnog saveta vlaske nacionalne manjine.

Sednica je odrzana u sali oprstine Bor sa pocetkom u 12 casova i odvijala se u tri etape.

Prva – verifikacija mandata clanova Nacionalnog saveta vlaske nacionalne manjine, prilikom cega su su svih 23 mandata ptoglasena vazecim.

Druga etapa podrazumevala je usvajanje poslovnika konstituivne sednice Nacionalnog saveta. Poslovnik je predlozilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i usvojen je sa 17 glasova.

Do izbora radnog predsednistva konstiuitivnom sednicom rukovodili su predstavnici pomenutog Ministarstva, a potom je predlozeno radno telo i isto usvojeno sa 16 glasova.

Za predsedavajuceg predlozen je i izabran Miletic Mihajlovic – Tica, a kao pomocnici rada predsednistva izabrani su Jagodinka Bogdanovic i Miodrag Kokelic.

Potom je usledio predlog za usvajanje novog dnevnog reda koji je obuhvatao izbor predsednika nacionalnog saveta vlaske nacionalne manjine. Glasanjem javnim putem, dizanjem ruku, vecinom je izabran Radisa Dragojevic diplomirani politikolog iz Petrovca na Mlavi  koji je ujedno i predsednik te opstine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.