Hapšenja u Boru zbog koruptivnih radnji

0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 16 osoba osumnjičenih da su u periodu od 2013. godine do danas počinili više koruptivnih i drugih krivičnih dela, dok su protiv još 42 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.
Sumnja se da su oni izvršenjem krivičnih dela budžetu Republike Srbije i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli materijalnu štetu od oko 800 hiljada evra.
Osumnjičenima, koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Pančevo, Kruševac, Bor, Valjevo, Kragujevac, Novi Pazar i Sremska Mitrovica, na teret se stavljaju zloupotreba službenog položaja, davanje mita, poreska utaja, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljena proizvodnja, nedozvoljena trgovina, pronevera u obavljanju privredne delatnosti, falsifikovanje službene isprave i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.
Među uhapšenima su ovlašćeno lice preduzeća „Soko interprodukt“, odgovorno lice doo „Ratatouille“ iz Pančeva, vlasnik agencije za ketering „Jelena & White symphony“, odgovorno lice zanatsko molerske radnje „Panelan“ u Pančevu, odgovorno lice agencije „Vision media“; ovlašćeno lice preduzeća „Eurosicam plus“, odgovorno lice preduzeća „Stojković prevoz plus“.
Takođe, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 42 osobe, među kojima je policijski službenik, četiri carinska službenika, odgovorno lice Narodnog univerziteta Mali Iđoš u Lovćencu, odgovorno lice Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda Melenci“, funkcioner saveta Mesne Zajednice „Zlot“, v.d. odgovornog lica JKP „Higijena Zaječar“, kao i vlasnici i odgovorna lica u više privrednih društava.
BOR
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su D.S. (1972), osumnjičenog da je neovlašćeno bez odobrenja Narodne banke Republike Srbije obavljao menjačke poslove.
Policija je kod osumnjičenog, koji je uhapšen prilikom zamene sto evra za dinare, pronašla i oduzela 3.380 evra i 11.800 dinara.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru.
***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu protiv zaposlenog u Osnovnoj školi „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Sumnja se da je on tokom 2015., 2016. i 2017. godine obavio niz nezakonitih prenosa novčanih sredstava sa žiro-računa škole i sa računa roditeljski dinar na svoje privatne tekuće račune.
Na taj način osumnjičeni je pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 250.000 dinara.
***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Negotinu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica preduzeća “Calibar“ iz Mladenovca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo falsifikovanje službene isprave.
Sumnja se da je on sačinio potvrdu neistinite sadržine u kojoj je naveo da je pištolj, vlasništvo fizičkog lica, bio na servisu u preduzeću “Calibar“ marta 2017. godine i da je tom prilikom utvrđeno da je potpuno funkcionalno i bezbedno za upotrebu, iako je pištolj predat policijskoj stanici Stari Grad u Beogradu novembra 2016. godine.
***
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu protiv funkcionera mesne zajednice Zlot i šumara u Šumskoj upravi u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Sumnja se da je prvoosumnjičeni polovinom novembra 2017. godine, drugoosumnjičenom šumaru omogućio da prisvoji tri stabla topole, koja su bila u vlasništvu mesne zajednice Zlot, kao tehničku građu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.