„Goldman Saks” snima naš investicioni teren

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Iz-rafinacije-bakra

Delegacija „„Goldman Saksa”, jedne od vodećih svetskih investicionih banaka, od juče boravi u Srbiji ne bi li se na licu mesta uverila u mogućnosti ulaganja u energetiku, metalurgiju i poljoprivredu. Danas bi trebalo da se sastanu sa Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom vlade, a potom da posete rudarsko topioničarski basen Bor, gde će se upoznati sa poslovanjem ovog preduzeća i planiranim razvojnim projektima.

Stručnjaci te banke juče su razgovarali sa Zoranom Mihailović, ministarkom energetike, koja je ujedno i domaćica čelnicima američkog investicionog giganta. Potom su se susreli i sa Goranom Kneževićem, ministrom poljoprivrede, predstavnicima Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Direkcije za robne rezerve, kao i sa poslovodstvom preduzeća „Transnafta”, „Žita Srbije” i „Žita Vojvodine”.

Jedna od glavnih tema razgovora, kako je navedeno u saopštenju Ministarstva energetike i životne sredine uoči dolaska predstavnika banke, trebalo bi da bude formiranje obaveznih rezervi naftnih derivata u Srbiji, kao i moguća dokapitalizacija kompanije RTB Bor. Pored toga, biće reči i o mogućnostima za saradnju u oblasti finansiranja proizvodnje, izvoza i uvoza žitarica, šećera i metala.

U delegaciji kompanije koja bravi u Srbiju su Rijad Jusuf, direktor za tržišta u razvoju u sedištu „Goldman Saksa” u Njujorku, Dejvid Galager, direktor za robu u kancelariji za međunarodne odnose u Londonu i Leor Seder, direktor za lokalno poslovanje klijenata za tržišta u razvoju u Londonu.

Pročitaj sve >>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%