Ekspres restoran na prodaju!

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Jedan od objekata na najboljoj i nekada najatraktivnijoj lokaciji u Boru, Espres restoran, polako propada i već godinama ga niko ne održava. U Opštinskoj upravi u Boru kažu da su tražili da se taj objekat da lokalnoj samoupravi makar na privremeno korišćenje, ali to nije bilo moguće.

„Opština i RTB Bor su svojevremeno dali sredstva za panoe, kako bi se ovaj objekat koliko toliko spolja uredio, ali to očigledno nije bilo dugog veka. Ono što možemo da uradimo je da kontaktiramo stečajnog upravnika i vidimo dokle je stigla procedura stečaja, da na osnovu toga donesemo neke zaključke, da vidimo da li će se ovaj objekat prodavati ili ne i kakva je njegova sudbina. Moramo da vodimo računa o tome da bez obzira na to ko bude vlasnik, objekat ima pristojan izgled i namenu koja je propisana“, kaže Ljubinka Jelić, načelnik Opštinske uprave Bor.

Ovaj objekat je nekada pripadao preduzeću Ishrana, a nakon promene vlasničke strukture i odlaska u stečaj, nad ovim delom objekta ostali su nerazrešeni imovinsko pravni odnosi, zbog čega objekat i nije prodavan. Sada preduzeću Ishrana u stečaju pripada gornji sprat, dok se za donji sprat, po završetku sudskog postupka očekuje upis u katastar. U ovom preduzeću kažu da su stakla nekoliko puta, od 2011. godine kada je počeo stečaj, menjana, ali da su samo nekoliko dana kasnije ponovo razbijena i da para za novu zamenu ili za obezbeđenje lokala nema. Tek nakon završetka kompletne sudske procedure znaće se dalja sudbina cele ove zgrade, odnosno da li će biti prodata i ko će biti dalje odgovoran za njeno održavanje.

 

Izvor: Televizija Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.