Država gradi novu topionicu

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Bor, 03.02.2009. Autor: Miroslav Radulović

– U izgradnju nove savremene topionice u Boru država Srbija će uložiti 130 miliona dolara. Od isporučioca nove vrhunske tehnologije za topionicu tražimo što povoljniji kredit i spremni smo da prvu ratu uplatimo već tokom ove godine. Ovo je danas u Boru obećao Mladjan Dinkić, potpredsednik Vlade i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj, koji je sa saradnicima posetio Rudarsko-topioničarski basen Bor. Potpredsednik Vlade Mladjan Dinkić je rekao da država menja strategiju i uslove tendera za pronalaženje strateškog partnera za RTB Bor:

– Država ulaže 130 miliona dolara u metalurgiju i urgentno dva miliona dolara u rudarstvo (u sistem drobljenja u Rudniku bakra Majdanpek), a strateški partner treba da uloži 120 miliona dolara u rudarsku proizvodnju i tako postane manjinski vlasnik. Država će dugove RTB-a Bor konvertovati u kapital i RTB Bor će biti jedinstveno državno preduzeće – rekao je Dinkić.
U razgovoru sa rukovodstvom i sindikatima RTB-a Bor zaključeno je da su smanjenje troškova proizvodnje, zaštita životne i radne sredine i investicije u rudarstvo i metalurgiju najvažniji uslovi da RTB Bor, kao preduzeće od strateškog značaja za državu, ima bolju budućnost i da je zato najbolje da postane državno preduzeće. Jedino će biti prodati Belorečki peščar, Fabrika kreča Zagradje i Kisikana ukoliko za ova preduzeća ima zainteresovanih u svetu afirmisanih firmi.

Očekuje se da uslovi tendera budu promenjeni oko 20. februara i da će se već sredinom aprila znati sudbina Rudarsko-topioničarskog basena Bor.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.