Drugo polufinale Evrosonga – Srbija nastupa pod rednim brojem 3

Predstavnici Srbije na Evrosongu grupa Sanja Ilić i Balkanika, pesmu „Nova deca” izvešće večeras, u drugom polufinalu, 10. maja, pod rednim brojem 3.

Takmičenje za Pesmu Evrovizije, 63. po redu, održava se u Lisabonu pod sloganom All Aboard – „Ukrcavanje“ od 8. do 12. maja.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobedi Salvadora Sobrala, Portugalija je prvi put domaćin najdugovečnijeg televizijskog šou programa na svetu.

Ostale zemlje učesnice su: Norveška, Rumunija, San Marino, Danska, Rusija, Moldavija, Holandija, Australija, Gruzija, Poljska, Malta, Mađarska, Letonija, Švedska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

U finale će se plasirati deset pesama sa najviše osvojenih glasova publike i stručnog žirija zemalja koje učestvuju u drugom polufinalu. Osim zemalja učesnica, glas omiljenoj pesmi u drugom polufinalu moći će da daju i gledaoci iz Francuske, Nemačke i Italije. Glasovi publike i žirija biće objavljeni posle takmičenja na sajtu Eurovision.tv.

Glasanje iz Srbije nije moguće, ali će svi koji žive van naše zemlje, a žele da podrže Balkaniku, moći to da urade prateći instrukcije nacionalnih televizija zemalja u kojima žive.

Kroz 63. takmičenje za najbolju pesmu Evrope vodiće nas čak četiri dame – Katarina Furtado, DanijelaRua, Filomena Kautela i Silvija Alberto.

Veliko iznenađenje izazvalo je angažovanje holivudske zvezde, glumice Danijele Rue, koja je našim gledaocima poznata kao agentkinja Kenzi Blaj iz serije „Mornarički istražitelji: Los Anđeles”.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.