Dom omladine Bor “Kadar iz mog ugla – Filmska dela Borana”

Veliki broj ljubitelja filma prisustvovao je događaju Doma omladine Bor “Kadar iz mog ugla – Filmska dela Borana” koji je predstavio radove borskih filmskih umetnika. Prikazano je nekoliko kratkometražnih filmova različitog tipa.

Veče je otvoreno filmom “Iskon” Mihajla Dragaša nakon čega je publici detaljno objasnio kako su nastali njegovi filmovi i kako je započeo svoju karijeru filmskog stvaraoca.

Prikazani su i kretkometražni filmovi “Match” Milene Cvetkovske, Uroša Petrova pod nazivom “Bilo gde Bor” i film Stefana Đorđevića “Krila i stvari .“

Borski reditelj Nikola Ležaić, prisutnima se obratio putem Skajpa i prisutnima predstavio sebe i svoj rad nakon čega je publici Nakon predstavljen i njegov kratkometražni film “The Devils toy”.

Kratkometražnim filmom, “Ekologija Kosmos”, predstavili su se i borski srednjoškolci: Anja Đurić, Lenka Begović i Andrija Pešić.

Veče kratkometražnih filmova zatvoreno je filmom “Ako ikada jedne noći bilo kad” Maje Radošević.


„Ovaj događaj smo organizovali sa ciljem da skrenemo pažnju na jako vredne individue koje su svojim trudom i konstantnim dugogodišnjem zalaganjem za ono u šta veruju došli do prestižnih nagrada svojim delima, do uspešnih karijera, ali i do životnog luksuza a to je da rade ono što istinski vole. Iako jeste akcenat bačen na kinematografiju Borana, ti sami ljudi su za nas čvrst dokaz da se mnogo štošta može postići pa čak i iz malog grada kao što je Bor. Gledaćemo da ubuduće organizujemo još ovakvih kulturnih događaja koji će omladini skrenuti pažnju na prave vrednosti i na to da ipak smeju da se usude da sanjaju. „
– rekao je Jovan Janjić, PR-a Doma omladine Bor.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.