Digitalizacija

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

mediacentar_bor

Bor, 18.03.2009. VIDEO

„Bor grad je sredina koja, ne samo da prednjači po velikoj privredi i problemima koje ona nosi,  nego ima i najviše blogera u Srbiji, koji doprinose boljem izveštavanju.“ – Rekao je Nino Brajović na tribini  „Prelazak sa analognong na digitalni prenos radio i TV signala u Srbiji“.

Juče je u  Medija Centru sa početkom u 13 h, održan je sastanak posvećen za medijima grada Bora sa posebnim nagalskom na korišćenje novih tehnologija. Sastanak je bio otvorenog tipa i u prisusvivala je nekolicina borskih novinara, vlasnika medijskih kuča,  a organizator se potrudio da skup uveličaju eminentni gosti.
Glavna tema sastanka bila je prelazak sa analognih da digitalne medije, kao i njegove prednosti. Po rečima predsednika UNS-a Nina Brajovića, sve veća pažnja posvećuje se digitalnim medijima i korišćenju interneta.

Digitalizacija medija se u našoj zemlji predviđa se, biće realizovana do kraja 2015. godine. U narednom periodu očekuje se još nekoliko sličnih radno-informativnih sastanka vezanih za noviarstvo a sledeći će biti posvećen ženi novinaru. Za samo petnestak dana , biće pokrenut projekat  „Škola novinarstva“ koju mogu pohadjati oni koji žele da se bave ovim poslom kao i oni koji su već u toj profesiji sa ciljem da se poboljšaju i obogate  svoje  znanje.

Kompjuter centar  na čelu sa gospodinom Zvonkom Damnjanovićem se potrudio da skup bude besprekorno organizovan na zadovoljstvo prisutnih. Skup je medijski pristojno propraćen a odsustvo nekih borskih medija je apsolutno neopravdano.

Autor: Nena

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Digitalizacija

  1. Evo ja se prijavljujem za skolu ako me neko prima tamo. :mrgreen:
    Drago mi je da se ovakav jedan sastanak odrzao u nasem gradu jer je to siguran pokazatelj da se u Boru mnogo toga dobrog desava u sferi digitalnih medija i verujem da je to u stvari samo pocetak velike ekspanzije.

  2. Ne, nego da je lično pozvao mnogo ljudi. Gde je najavljeno? Ja bih rado prisustvovao, ali nisam čuo najavu ni na TV niti sam je pročitao na internetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.