Devet miliona za novi vrtić u Boru

0 0
Read Time:2 Minute, 16 Second
Za uređenje infrastrukture, povećanje efikasnosti uprava i bolje pružanje usluga građanima, ali i za organizaciju kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja, Fond Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu ove godine izdvojio je 320 miliona dinara. Opština Bor jedna je od lokalnih samouprava kojima su odobreni projekti i sredstva za infrastrukturne radove na objektima namenjenim obrazovanju.

Opština Bor je jedna od 33 lokalne samouprave koje su dobile sredstva za infrastrukturne radove, a jedna je od pet koje će ova sredstva utrošiti za izgradnju ili rekonstrukciju postojećeg vrtića. Ono o čemu smo pričali se dakle sada dešava. Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić trebalo bi već u četvrtak da potpiše ugovor u Ministarstvu o transferu sredstava. Mi smo dobili devet miliona, a vrednost projekta je 18 miliona dinara. Ubrzo nakon toga pokrenućemo javnu nabavku koja traje 30 dana a očekivanja su da uređenje počne sredinom juna, da bi vrtić prve mališane mogao da primi već početkom septembra“ kaže član Opštinskog veća opštine Bor Dobrica Đurić.

Otvaranjem vrtića u Novom gradskom centru bi se smanjila lista čekanja, na kojoj se trenutno nalaze imena nekoliko stotina borskih mališana.

U vrtiću biće pet redovnih vaspitnih grupa, koje će obuhvatiti i jednu razvojnu grupu za decu sa posebnim potrebama pa bi trebalo uposliti i jednog defektologa i logopeda. Na mesto trenutno čeka oko 400 mališana, a vrtić će moći da primi 120-oro dece, što je svakako značajno ali nedovoljno. Zato su osim ovog projekta, u planu Opštine Bor i drugi, kojim bi se konkurisalo za dodatna sredstva, kako bi u Boru bio izgrađen još jedan potpuno novi vrtić“, kaže član Opštinskog veća opštine Bor Dobrica Đurić.

Osim Bora, sredstva za realizaciju projekata je dobilo još sedam opština iz istočne Srbije. Po devet miliona dinara odobreno je i za rekonstrukciju Doma kulture u Laznici u opštini Žagubica, kao za izgradnju majurske kanalizacije u Velikom Gradištu. Šest i po miliona dinara izdvojeno je za sanaciju i adaptaciju zgrade Gimnazije u Golupcu, a tri miliona dinara za adaptaciju bioskopske sale Kulturno obrazovnog centra u Boljevcu. Iz Fonda za lokalne samouprave Negotinu je odobreno nešto više od 3,1 milion dinara za unapređenje rada lokalne poreske administracije kroz nabavku informacionog sistema za podršku administriranju fiskalnih formi u opštinskoj upravi.
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu je podržalo i lokalne samouprave u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija pa je tako opština Knjaževac za organizaciju 57. Festivala mladih Srbije dobila milion šest stotina dinara, dok je Kladovu za realizaciju 35. “Zlatne bućke Đerdapa” u Tekiji odobreno pet stotina hiljada dinara.
Za dodelu sredstava za infrastrukturne projekte, kulturne i sportske manifestacije na konkursu koji je raspisalo resorno ministarstvo 120 lokalnih samouprava prijavilo je 171 projekat.

 

Izvor: Televizija Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.