Danas protest nezadovoljnih radnika

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Zbog višemilionskih dugova opštinskih javnih preduzeća
Autor: J. B. K., Danas
Bor  – Višemilionski dugovi blokirali su račune opštinskih javnih preduzeća u Boru, stotine zaposlenih mesecima ne prima platu, lokalni parlament se ne sastaje već tri meseca, nije usvojen opštinski budžet za 2010. godinu, grejanje nije sjajno – pojedine škole su krajem prošle nedelje skratile časove, a Boranima preti opasnost da ostanu i bez vode za piće jer su zalihe hlora na minimumu – razlozi su zbog kojih će Opštinsko veće samostalnog sindikata danas organizovati miting nezadovoljnih radnika zaposlenih u javnim, društvenim preduzećima i ustanovama koji redovno ne primaju platu.

„Više od hiljadu radnika nije primilo platu za decembar, ostali mesecima ne znaju za dinar. Opština ne izmiruje ni obaveze prema komunalcima, školama, sportskim klubovima, a u Vladi Srbije ne postavljaju prinudni organ upravljanja iako su se stekli svi uslovi“, kaže predsednik opštinskog Samostalnog sindikata Dragiša Trujkić.

Borska opština za struju duguje 117 miliona dinara, za vodu 19,6 miliona, vodosistem 9,5 miliona, pa im je račune blokirao EPS koji će prema najavi blokirati i račun Direkcije za izgradnju Bora za 21 milion dinara duga za utrošenu struju za gradsku rasvetu. U blokadi je i Javno stambeno preduzeće, Toplana nema direktora pošto je v.d. direktora Milutin Simić podneo ostavku, a radnici JKP „3. oktobar“ već nekoliko dana su u štrajku. Zaustavljanju višemesečne krize u borskoj opštini treba da doprinese uvođenje privremenih mera, koje je uostalom i Opštinsko veće na poslednjoj decembarskoj sednici tražilo od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Kao odgovor iz Ministarstva stigao je dopis da se najkasnije za tri dana pošalju podaci o političkoj i nacionalnoj strukturi u Skupštini opštine, što je preduslov za odluku o uvođenju prinudnog upravljanja. Prema rečima predsednika SO Bor Dragana Markovića „dopis je dobar pokazatelj“ da će vlada verovatno narednog četvrtka na sednici doneti odluka o uvođenju privremenog organa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Danas protest nezadovoljnih radnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.