BROJEVI I SLOVA

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

KOMENTAR DANA – MILOŠ GARIĆ

I, gde smo se mi to jutros probudili? U Evropskoj uniji sa članom 135 ili u Srbiji sa Kosovom i Metohijom u njenim granicama. Da li nam u ušima odzvanja Betovenova deveta simfonija ili Srpska se truba s Kosova čuje? Šta, nije nam još jasno! E, pa biće nam jasno, biće. Samo Bora Todorović tetki da odnese lek

Ovi redovi napisani su juče nekoliko sati pre zatvaranja biračkih mesta, pa je, s obzirom na to da nemam talenat Baba Vange, logično da ne znam odgovor na postavljeno pitanje. U svakom slučaju, pošto u bajke već neko vreme ne verujem, nisam u ozbiljno razmatranje uzimao obećanja, ali ni crne slutnje koje su nam političari u nos gurali prethodna dva meseca. Iz istog razloga ne vidim zašto bih to radio i danas, po saznanju konačne odluke srpskog biračkog tela.

Da se razumemo, izašao sam ja juče na svoje glasačko mesto i ispunio građansku dužnost. Čak sam malo i požurio jer su stručnjaci iz CESID-a od rane zore ushićeno obaveštavali javnost o rekordnoj zainteresovanosti Srba da uzmu sudbinu u ruke. Ma kako to gorko zvučalo. Žena me opomenula da ne želi da se gura u redovima oko plastičnih kutija koje su čitav dan prikazivali na televiziji, pa smo na biralište otišli u rano poslepodne, u vreme kada Srbi nedeljom tradicionalno sede za trpezom. Što bi mladi rekli – iskusno. Uđeš, zaokružiš i do viđenja.

Al’ ne lezi vraže. Na samim vratima škole, u kojoj sam „baj d vej“ proveo dobar deo mladosti, a čije su učionice i toaleti za ovu priliku svečano „opajani“, izgledalo je kao u srpskim supermarketima 1993. kada stigne mleko. U gomili sveta koji je promicao hodnicima, kao u nekom vremeplovu, učini mi se da ugledah i bivšu razrednu – „francuskinju“ Dušicu. I taman kada sam pomislio da ću čuti: „E, moj Miloše, još nisi savladao gradivo, neka roditelji dođu kod mene“, razredna zamače za ćošak i nestade.

Jedva sam dočekao da u učionici, koja je u „moje vreme“ bila kabinet za istoriju, a u čemu se ovom prilikom krila neka simbolika, dođem na red za glasačke listiće i obavim „domaći zadatak“. Zaokružih brojeve koje sam naumio, a da li su to tačni odgovori, tek ću saznati. Sumnjam da to sada zna i moja razredna.

Izvor: Press ONLINE

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.