Boru mobilna ambulanta za zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica

Juče je u sali gradske Skupštine potpisan ugovor o partnerstvu sa nemačkom fondacijom „Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.“ u cilju sprovođenja „Programa kontrole brojnosti pasa i mačaka na teritoriji grada Bora“.

Postignut sporazum odnosi se na zajednički rad na kontroli populacije napuštenih pasa i mačaka i vlasničkih pasa i mačaka na humani način, koji je potvrdila Svetska zdravstvena organizacija, a u okviru zakonske regulative Republike Srbije.

Ovim ugovorom, Grad Bor će dobiti specijalnu mobilnu ambulantu u kojoj će veterinarska služba na terenu vršiti sterilizaciju, kastraciju, registraciju i čipovanje napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada.

„Već šest meseci smo radili na pokretanju ovog sistema, sa konkretnim ciljevima i indikatorima za rešavanje ovog problema. Sa nemačkom fondacijom „ETN“, a preko udruženja „Borske šape“, potpisali smo ugovor kojim će se gradu donirati mobilna ambulanta za sterilizaciju i kastraciju napuštenih pasa i mačaka, a isto tako smo i izradili program koji predviđa niz mera, između ostalih i donošenje skupštinske odluke kojom će se definisati način, mogućnost i uslovi čuvanja životinja.“ istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Predstavnica fondacije „Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V.“ izrazila je zadovoljstvo predstojećom saradnjom i istakla dobre rezultate u mnogim zemljama u kojima je ovaj način rada sproveden.

Izvor i foto: Grad Bor

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.