Borski osnovci na raspustu od srede

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Prvo polugodište za đake u centralnoj Srbiji završeno je u petak 27. januara, a drugi deo zimskog raspusta počinje u ponedeljak, 30. januara.

Za borske osnovce poslednji dan prvog polugodišta biće 31. januar. Prvi dan raspusta počinje u sredu 1. februara. 

Produženje od dva dana u borskim školama usklađeno je sa ranijim predlogom Ministarstva  da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko ne postoje druge ograničavajuće okolnosti.

Prema Pravilniku o Kalendaru obrazovnog rada za osnovne i srednje škole drugi deo zimskog raspusta se završava u petаk, 10. februаrа.

Prema Kalendaru zimski raspust ima dva dela. Prvi deo trebalo je da traje od 4. januara do 6. januara, ali je ove godine bio produžen zbog gripa i loših vremenskih uslova u pojedinim delovima Srbije.

Škole su bile u obavezi da plan nadoknade dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara.

Podsećamo da je Ministarstvo predložilo tri vida nadoknada časova:

Prva mogućnost je da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak 9. februara 2017. godine, umesto u ponedeljak 13. februara 2017. godine, a da se ostali nerealizovani nastavni dani nadoknade se subotom.

Druga opcija je da se nastava prvog polugodišta se produži do 30. i 31. januara 2017. godine, a da drugo polugodište počne prema Kalendaru 13. februara 2017. godine, a ostali nerealizovani dani nadoknade subotom.

Takođe, nastavni dani se mogu nadoknaditi i samo subotom, tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i/ili subote u drugom polugodištu.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%