Borski invalidi osnovali „KROVNO“ udruženje

0 0
Read Time:2 Minute, 36 Second
Kako smo i najavili, 18.08.2010. godine održana je osnivačka skupština CENTRA ZA SAMOSTALNI ŽIVOT SOBA SA INVALIDITETOM BORA, u prostoriji „MULTIMEDIALE“. Pored članova udruženja, osoba sa invaliditetom i svih zainteresovanih koji podržavaju Statut udruženja, bezrezervnu podršku dobio je od svojih kolega iz Centra Beograd, Niš i Smederevo, koji su za nepunih dve nedelje ponovo posetili naš grad. Predstavnici RTB Bor, Nacionalne službe tržišta rada – Filijala u Boru, Centra za socijalni rad u Boru, zaštitne radionice Lak žica – „Zaštita“, Doma zdravlja, škola i medija svojim prisustvom i aktivnim učešćem u radu nedvosmileno su potvrdili privrženost  afirmaciji FILOZOFIJE SAMOSTALNOG ŽIVOTA osoba sa invaliditetom.
Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Centra, izabran Izvršni i Nadzorni odbor kao i delegat u skupštini republičkog Centra. Za prvog predsednika Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Bora izabran je Slobodan Stojanovič, a za sekretara Novica Đokić. U skupštini republičkog centra borski centar predstavljaće Ivica Ćosić i Slobodan Stojanović (po funkciji).
Pored izabranih lica utvrđeni su konkretni zadaci, kako bi rad Centra imao vidljive rezultate u narednom periodu. Jedan od zadataka pored same registracije Centra jeste i obezbeđenje prostorija za rad, njeno opremanje kao i obezbeđenje pristupačnosti za osobe sa invaliditetom. Tokom skupštine više puta je ukazano na nepristupačnost našeg grada osobama sa invaliditetom počev od arhitektonskih barijera do nepridržavanja propisa prilikom gradnje i  postavljanja novoizgrađenih objekata za osobe sa invaliditetom. Da bi ta slika bila promenjena u što kraćem vremenskom roku aktivnost članova Centra, predstavnika opštinske vlasti i inspekcijskih službi mora biti dobro koordinisana, jer  kvalitet izvedenih radova biti u skladu sa propisima.

BORSKI INVALIDI OSNOVALI „KROVNO“ UDRUŽENJEKako smo i najavili, 18.08.201. godine održana je osnivačka skupština CENTRA ZA SAMOSTALNI ŽIVOT SOBA SA INVALIDITETOM BORA, u prostoriji „MULTIMEDIALE“. Pored članova udruženja, osoba sa invaliditetom i svih zainteresovanih koji podržavaju Statut udruženja, bezrezervnu podršku dobio je od svojih kolega iz Centra Beograd, Niš i Smederevo, koji su za nepunih dve nedelje ponovo posetili naš grad. Predstavnici RTB Bor, Nacionalne službe tržišta rada – Filijala u Boru, Centra za socijalni rad u Boru, zaštitne radionice Lak žica – „Zaštita“, Doma zdravlja, škola i medija svojim prisustvom i aktivnim učešćem u radu nedvosmileno su potvrdili privrženost  afirmaciji FILOZOFIJE SAMOSTALNOG ŽIVOTA osoba sa invaliditetom.     Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Centra, izabran Izvršni i Nadzorni odbor kao i delegat u skupštini republičkog Centra. Za prvog predsednika Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Bora izabran je Slobodan Stojanovič, a za sekretara Novica Đokić. U skupštini republičkog centra borski centar predstavljaće Ivica Ćosić i Slobodan Stojanović (po funkciji).     Pored izabranih lica utvrđeni su konkretni zadaci, kako bi rad Centra imao vidljive rezultate u narednom periodu. Jedan od zadataka pored same registracije Centra jeste i obezbeđenje prostorija za rad, njeno opremanje kao i obezbeđenje pristupačnosti za osobe sa invaliditetom. Tokom skupštine više puta je ukazano na nepristupačnost našeg grada osobama sa invaliditetom počev od arhitektonskih barijera do nepridržavanja propisa prilikom gradnje i  postavljanja novoizgrađenih objekata za osobe sa invaliditetom. Da bi ta slika bila promenjena u što kraćem vremenskom roku aktivnost članova Centra, predstavnika opštinske vlasti i inspekcijskih službi mora biti dobro koordinisana, jer  kvalitet izvedenih radova biti u skladu sa propisima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.