Bor: Prikupljanje potpisa za uvođenje zakona doživotnog zatvora za ubice dece

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second
Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

U Srbiji je jutros je počelo prikupljanje potpisa kojima građani Srbije mogu da daju podršku inicijativi Fondacije Tijana Jurić da se uvede kazna doživotnog zatvora.

Formulari mogu da se potpišu na štandovima postavljenim na najprometnijim lokacijama u preko 40 gradova i mesta među kojima se nalazi i Bor.
Štand za prikupljanje potpisa nalaziće se ispred Maxi diskonta od danas, 23. oktobra, sve do nedelje, 29. oktobra u vremenu od 15 do 21 čas.

Akcija je počela danas u Subotici u rodnom gradu Tijane Jurić.

„Cilj je da sakupimo 500.000 potpisa, bez obzira što ima i onih koji nisu optimisti i koji kažu da to nije moguće. Verujemo da odgovorni građani naše zemlje, roditelji pre svega, nemaju dilemu da li treba načiniti ovako važan korak u pravcu bolje bezbednosti sve naše dece“, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije, neposredno nakon početka rada jednog od štandova u Novom Sadu.

Fondacija „Tijana Jurić“ predlaže se da se u Krivični zakonik uvede nova sankcija koja bi zamenila postojeću maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela – kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.