Bor na internetu

0 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Prvog juna na Opštinabor a drugog na Kišobranu obavešteni smo da se priprema osnivanje Udruženja pod nativom „Bor na internetu“ ili „Borska web-zajednica“ … Sve što tamo već možete pročitati neću prepričavati ipak imam nekoliko komentra i pitanja ….

Poznato je da su borski blogovi su izuzetno dobro posećeni i ocenjeni. Od strane nekoliko agregatora koji se bave praćenjem i objedinjavanjem sadržaja koji se pojavljuju svakoga dana na blogovima u Srbiji ali i šire, ocenjeni smo najboljim ocenama. U jednom komentaru naveo sam ime čoveka koji je najzaslužniji za sve što je Bor postigao na internet nebu ali zahvaljujući i veoma aktivnim blogerima i svima koji se bave komunikacijama prikladim internetu. Očekivao sam da će se neko oglasiti i dati nam par smernica o tome šta se zapravo sprema, imena ljudi koji čine inicijalni odbor i.t.d…. Naravno ovo navodim zbog nemogućnosti velikog broja zinteresovanih da učestvuju neposrednije u svemu …
Iako je prvo okupljanje po ovom pitanju bilo u senci i u sklopu večeri koja je prvenstveno rezervisana za prezentaciju sajta Narodne biblioteke Bor i CD -Razglednioca Bora očekivao sam nešto o smeru diskusije i samoj zamisli koja se obradjivala na tom skupu..

Posle očiglednog kraha RTB-a i svega što se u gradu niz goduina dešava, osnivanje zajednice veoma važan potez i zalažem se da se radi transparentno i otvoreno. Očekujem medjusobnu saradnju i uvažavanje koje neće biti praćeno svakodnevnim nastojanjem nekih od nas da svoj rad uzdignu i predstave ga kao najvažniji i najbitniji … To svakako neće ići u prilog izuzetnoj slici koju smo stvorili na internetu u poslednje dve godine ili možda i više. Otvoreno i slobodno „internet tržište“ jedino može doprineti kvalitetu i treba se držati toga. Sve će u svakom slučaju biti praćeno i ocenjeno od najkopetentnijih i naistručnijih institucija kao i do sada tako da akcenat treba baciti na rad i saradnju a ne na inerno ocenjivanje i podele na „VAŽNE2 i 2MANJE VAŽNE“. U protivnom ne vidim smiosao imena „Zajdenica“ …
Ukoliko se ne vearam pre izvesnog vremen asmo i birali logo za buduću Blog zajenicu Bora.

bbz.jpg

Na B92-Forumu su mi pre par meseci u jednoj o teme koje sam postavio diskutovajući o Boru nmapisali u jednom od odgovora: „Kako očekujete da vam neko pomogne kad niste sami u stanju da se dogovorite- imali ste sve kad mnogi nisu imali ništa. Šta sad da svi ostli plačemo nad sudbinom vašeg grada“ Na sreću „poslednju sijalicu“ nisu pomenuli ali ona gori i neće skoro biti ugašena ako nigde drugde onada na Logo-u Bor-grad projekta.

E da umalo ne zaboravih. Pojam zajednica podrazumeva i to, da se, ukoliko govorimo o udruženju nekoliko internet jedinica ili elemenata, medjusobno promovišemo/ linkujemo …. ili je to neprirodno. Možda je prirodnije da linkujemo sve naokolo a da se neki zaista bitni borski sadžaji ne pojave na našem blogu ili sajtu- Zašto? Razmislite o tome.
Bor-grad iako medju najmladjima nije vodio racuna o zakonitostima pri postavljanju linkova. Linkovani su svi za koje znamo jer su važniji od bilo kog stručnog foruma, zajdnice ili nekog problema nekog drugog grada.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.