Bor grad Radio na Sajmu seoskog turizma

0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Bor, 16.02.2009. IZVOR: Bor grad RADIO

Kao što smo ranije objavili Bor grad radio, je bio na Drugom  sajmu seoskog turizma, koji se održavao u Boru od 12 do 14 februara 2009. Sajam je organizovao Resurs centar Bor u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Bora. Podršku sajmu su dali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Opština Bor.

Pored Kompjuter centra iz Bora, kao tehnička podrška na štandu Lovačkog udruženja „Bakar“ Bor bila je i redakcija Bor grad INFO. U okviru te podrške Bor grad radio je u petak 13. februara 2009, od 10 do 18 časova emitovao program uživo sa sajma. Putem interneta smo preneli atmosferu i zanimljivosti sa ove manifstacije.

Oni koji su prospustili ovu specijalnu emisiju, imaće prilike da je poslušaju u repriznom terminu koji ćemo naknadno objaviti. Inače o programu emisije želimo da Vas upoznamo i na ovaj način. Pored kvalitetne  muzike imali smo puno gostiju. Tako su u programu uzeli učešće: Milošević Miloš – lovac veteran koji nam je pričao o Lovačkom udruženju Bakar Bor i o uzgoju pečuraka, koje su inače bile i izložene. Naredni sagovornik je bio Slaviša Stanković, predsednik ovog udruženja. Zanimljivo gostovanje je  bilo gospodina Brnzanović Bobana, koji je inače povratnik iz Nemačke, a koji je dao paralelu seoskog turizma u Evropi i kod nas u Srbiji. Gosti su bili i izlagači, tako da je Mirjana Žikić, predsednik udruženja „Pupoljak“ Bor sa nama podelila utiske. Program je uveličala i Danijela Krnić, iz Resurs centra Bor. Božica Milošević je prenela svoje utiske i upoznala nas sa Rukotvorinama „Arhaik“-a. Gospodin Časlav Nikolić, proizvodjač meda, je pričao o sajmu uopšte i o medu kao zdravoj hrani.  Naš program je uveličao i slavni Pidža – legenda Borske košarke. Kao kuvar , preneo je svoje utiske sa sajma, a kao košarkaš sa nama je vodio razgovom o „Malom stadionu“ mestu gde smo se svi okupljali i koje je iznedrilo puno talentovanih igrača. Inače mogli ste čuti i dve zanimljive lovačke priče. Prva je govorila o tome kako su jednim metkom ubijene dve divlje svinje, a druga o slučaju kada je ustreljena divlja svinja, i posle 45 minuta oprasila 13 prasića. Takodje, zanimljivo je to da je jedan od posetilaca bio i Bićko iz Indexovaca, koji je posetio i štand Lovačkog udruženja „Bakar“ Bor.

Posebno zanimljiv deo je kada je gostovala ekipa Radio Bora, koji su  podelili sa nama utiske sa sajma a pričali smo o internet radio stanicama, pošto je Radio Bor od skoro počeo emitovanje preko ovog sve popularnijeg medija. Gostovali su Goga Milovanović (novinar) i Dejan Đorđević (urednik Radio Bora).  Taj deo emisije je Radio Bor direktno reemitovao. U tom terminu zajedno smo vodili razgovor sa Borom Stankovićem iz Turističke organizacije Bora.

Kako su nam svi sagovornici rekli, utisci sa ovakvog načina rada su veoma pozitivni i svi su pozdravili akciju Bor grad Radija, koji će se uvek uključiti u ovakve manifestacije ukoliko tehnički uslovi to budu dozvoljavali.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.