Boljevac: Policija pretukla oca i dva maloletna sina

0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second
J.S. (34), iz Bora tvrdi da je policija u Boljevcu pretukla njega i sinove stare 13 i 15 godina. Dečak zadržan u bolnici.
Policija u Boljevcu pretukla je mene i moja dva sina, jednog od 15 i drugog starog samo 13 godina. Starijem detetu su povredili slezinu, zbog čega je zadržan na lečenju, tvrdi za „Novosti“ J.S. (34), iz Bora.
Pretučeni dečak pokazuje mesta gde je udaran i šutiran
Foto: Večernje novosti/ Lj. Trifunović
U Policijskoj upravi u Zaječaru, pod čijom je ingerencijom PS u Boljevcu, kažu da je istraga o tome u toku.
„Policijci su došli u našu kuću sa sudskim nalogom za pretres, jer su sumnjali da smo opljačkali neku fabriku u Boljevcu, ali, nakon što nisu ništa pronašli, pitali su me da pođem sa njima u Boljevac i da dam uzorak DNK, kako bi me, kako su mi rekli, „isključili sa liste osumnjičenih“.“– priča J.S.
J.S. je pošao, kaže, sa policajcima u Boljevac, ali je, po njegovim rečima, čim je stigao u Policijsku stanicu, dobio batine.
„Terali su me da priznam krađu, a kada sam to odbio, dva čoveka su počela da me tuku, kaže J.S. , samo su mi kazali da su inspektori iz Zaječara i udarali su me po leđima pesnicama.“
U međuvremenu, u drugoj prostoriji dva muškarca, koji su se takođe predstavili kao inspektori iz Zaječara, su maloletnom E.S. (15), sinu J.S. kazali da se otisak njegove patike poklopio sa tragom u fabrici koja je opljačkana.
„Rekli su mi da je bolje da priznam krađu, nego da me biju. Kada sam odbio, jedan od njih mi je lupio šamar, a ja sam pao na patos.“ – priča nam maloletni E.S.
E.S. kaže da su onda dva muškarca počeli da ga pesnicama udaraju i nogama šutiraju po leđima, terajući ga da prizna da je učestvovao u pljački.
„Zapretili su mi, čak, i da će me odvesti u šumu u okolini Boljevca i vezati me za drvo. Od straha sam poptpisao papir koji su mi dali. Nemam pojma ni šta sam potpisao.“ – dodaje kroz plač E.S.
Nakon toga, J.S. i njegovi sinovi su pušteni kuću, a usput je i dečak od 13 godina kazao ocu da je tučen.
Kada smo stigli kući, E.S. je počeo da plače i da se žali na bolove u leđima. Odmah smo ga odveli u bolnicu gde su lekari konstatovali povrede slezine.
Foto: Večernje novosti
J.S. kaže da je njegov sin dobio terapiju i preporučeno mu je da ostane u bolnici, radi daljih ispitivanja.
S druge strane, u Policijskoj upravi u Zaječaru nam je rečeno da dok se istraga, koja je u toku, neće davati bilo kakve komentare.
„U toku je prikupljanje obaveštenja o tom događaju, kako bi se ustanovila prava istina“ – rečeno nam je u PU u Zaječaru.
Ako se utvrdi da su naši službenici učinili ono za šta ih optužuju, protiv njih će biti preduzete sve zakonom predviđene mere.

 

Autor: Novosti

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.