Asfaltiranje ulica u gradskim i seskim mesnim zajednicama

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Opština Bor je ove godine za uređenje putne mreže u gadskim i seoskim mesnim zajednicama izdvojila znatno više sredstava nego prethodnih godina.

Za asfaltiranje i sanaciju putne mreže u Boru iz lokalnog budžeta izdvojeno je ove godine 350 miliona dinara. Od ove sume, stotinu miliona dinara predviđeno je za putnu mrežu gradskim mesnim zajednicama, a 250 miliona za seoske mesne zajednice.

„Do sada je završeno asfaltiranje u seoskim mesnim zajednicama Donja Bela Reka, Šarbanovac Timok i Metovnica. U toku je pripreme puteva u mesnoj zajednici Šarbanovac selo, a asfaltiranje kreće od sutra. Posle toga slede Oštrelj, Brestovac, Slatina i ostale mesne zajednice po redu koji je dogovoren. Svako selo dobiće sedam do osam hiljada kvadratnih metara puta sa novim slojem asfalta. U toku je i javni tender vredan 90 miliona dinara koji se završava krajem maja ili početkom juna. Kada izaberemo izvođača radova, nadomestićemo u svakom selu kvadraturu koja je dogovorena, ukoliko nije završen neki od radova. Prioriteti su određivani, kao i u gradu, u saradnji sa savetima mesnih zajednica. Teren smo obišli sa njihovim predstavnicima i u skladu sa njihovim željama napravili spisak najvažnijih delova koji bi trebalo da se urade ove godine.“ – kaže Dragan Jelenković, načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj.

Asfaltiranje u seoskim mesnim zajednicama radi se prema redosledu koji je tokom marta na javnom izvlačenju napravljen u Opštini Bor. Za razliku od prethodnih godina, kada je uglavnom rađena samo sanacija udarnih rupa na putnoj mreži u selima, ove godine kolovozi će biti potpuno asfaltirani, naglašavaju u Odeljenju za planiranje i razvoj Opštine Bor.

Do sada je u gradu, u mesnim zajednicama Brezonik, Sever, Metalurg, Staro i Novo selište, naselju GHI i na Slatinskom putu novim slojem asfalta presvučeno više od 30 ulica. Uređena su i dva parkinga u novom gradskom centru i mesnoj zajednici Mladost, a radovi se nastavljaju u ulici Generala Pavla Ilića.

Izvor: Tv Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.