AMSS: Ledena kiša usporava saobraćaj u istočnoj Srbiji

Kiša koja trenutno pada na širem području Srbije usporava saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije i upozorio vozače na ledenu kišu koja trenutno otežava vožnju na području Zaječara i Negotina.

Iz Auto moto saveza upozoravaju i na maglu koja dodatno otežava vožnju a koja je trenutno najzastupljenija na putevima prema Negotinu i Crnom vrhu.

Na teritoriji Zaječara povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na duž Đerdapske magistrale gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Pored nestabilnih vremenskih prilika koje mogu dovesti i do prekida u saobraćaju, usporenu vožnju treba očekivati na deonicama na kojima se izvode radovi, dodaje se u saopštenju.

Radovi na putu:

– Đerdap-Donji Milanovac, u blizini mesta Tekija – do 28.11.2018. godine – radovi na popravci asfaltnog zastora na mostu, uz naizmeničnično propuštanje vozila.
– Paraćin-Zaječar, do 26.11.2018. godine, radovi na izradi asfaltnih dilatacija na mostu na deonici kod isključenja za Popovac, uz naizmenično propuštanje.

Najopterećeniji putni pravci prvog A reda su prohodni i nema snega, dok na državnim putevima drugog B reda snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara, zbog čega se savetuje opreznija vožnja uz obaveznu zimsku opremu.

 

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.