Jedna stranka ucenjuje opštinu Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

ldpbor9409

„Jednostavno, mora da se prihvati Građanska inicijativa za raspisivanje novih izbora jer nije moguće ovolike probleme rešiti unutarkoalicionim dogovorom u situaciji kada jedna stranka i jedan čovek ucenjuju kompletnu lokalnu samoupravu, a svojim delovanjem izazivaju uznemirenost među građanima koja se reflektuje čak i na međunacionalne odnose, a to je vrsta problema kakve naš grad nikada do sada nije imao. „- Rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare OO LDP Bor.

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije Bor, osudio je danas postavljanje supruge predsednika opštine Zaječar na mesto pomoćnika direktora Studentskog doma u Boru, kao i sve češće zapošljavanje kadrova iz drugih gradova.

Na konferenciji za novinare, Saša Đorđević, menadžer borskog LDP-a je izjavio da je nedopustivo da Bor, koji ima najveći stepen nezaposlenosti u Srbiji (30%), zapošljava ljude sa zaječarskog ili ćuprijskog zavoda za zapošljavanje.

Pored poslednjeg primera zapošljavanja Selene Ničić u Studentskom domu, brojni su primeri zapošljavanja  u ŠRIF-u i naročito Zdravstvenom centru osoba koje ne žive u Boru. Recimo, na borskom Zavodu za zapošljavanje ima 29 nezaposlenih medicinskih sestara, a otprilike toliko ima zaposlenih iz Zaječara u borskom Zdravstvenom centru.
Zašto Bor rešava problem nezaposlenosti gradova u okolini kad je sâm u najtežoj situaciji u okrugu, pa verovatno i u Srbiji?
OO LDP Bor smatra da su za to najodgovrniji kadrovi iz stranke “Živim za krajinu” koji koriste međustranačku podelu javnih preduzeća i ustanova u kojima bez ikakve mere zapošljavaju svoje kadrove koji neretko uopšte nisu iz Bora.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.