Adekvatan smeštaj ugroženim porodicama

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

kuca2008

Direktor za investicije i razvoj RBB-a, Dimča Jelić svečano je dodelio ključeve novih stanova dvema porodicama iz kuća sa ivice starog površinskog kopa u Boru.
Nova stan dodeljen je petočlanoj porodici Snežane Voinović u ulici Timočke Divizije 22/7, veličine 69 metra kvadratna i četvoročlana porodica Slađana Miroša kuću od 80 kvadrata u naselju Bor 2 na dva nivoa.
Saradnjom RTB-a i RBB-a kupljena  su ova dva stambena objekta u koje je uloženo 65.000 eura. Ovo je bila prva etapa dodele stanova, a drugom etapom koja je predviđena za kraj oktobra, sledi dodela preostalih tri stana za porodice koja se nalaze na ugroženo prostoru. U pitanju su tročlana, četvoročlana I petočlana porodica.

Zbog posledice rudarenja došlo je do poremećaja tla, nastajanja klizišta. Naselja u kojima ovi ljudi žive postala su stanari opasne zone nastale uticajem rudarske proizvodnje.
Ugovori se sklapaju sa vlasnicima stana u skladu sa zahtevima vlasnika, a shodno imovini koju poseduju. Potreban je proces usaglašavanja sa vlasnicima jer po rečima Dimče Jelića “ zahtevi su jedno a mogućnosti nešto sasvim drugo”.
Severozapadna strana kopa biće ograđena do 25 oktobra, radi se o 1500 metara zađtoitne ograde a vrednost investicije iznosi 800 000 dinara.
Radovi su povereni Javno komunalnom preduzeću “3. Oktobar” u Boru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.