44. Sednica Opštinskog veća

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second
opstina2809
Autor:  Jovanka Ganić
U Boru, 14. oktobra 2009.godine, održana je 44. Sednica Opštinskog veća. Sednica je počela u 9 sati i 20 minuta.
Razlog ovom dvadesetominutnom zakašnjenju je dopuna Dnevnog reda. Na predlog Predsednika opštine Branislava Rankića uvršćen je Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrdjivanju naziva ulica i trgova jer je prestrogo odredjen kriterijum za promenom naziva ulica i trgova, što u praksi može da dovede do ozbiljnih problema. Član opštinskog veća Saraković dao je predlog o razrešenju direktora Centra za socijalni rad Nenada Gačića i predlog o imenovanju v.d. direktora Mirjane Mitrović. Svoj predlog o razrešenju direktora Nenada Gačića, Saraković je obrazložio neadekvatnim obavljanjem funkcije direktora Centra za socijalni rad. Svih predloženih deset tačaka i dopunskih tri naći će se pred odbornicima Skupštine Opštine na narednoj Sednici Skupštine.
Sve predložene tačke dnevnog reda su jednoglasno usvojene. Ono što je karakteristično za današnju sednicu veća je podnošenje Statuta Ustanove Sportski centar „Bor“, Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“ i Javnog preduzeća „Radio televizija Bor“, kao i imenovanju  Komisije za primopredaju dužnosti i imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Saveta za medjunacionalne odnose.
Komisija za primopredaju dužnosti čine: Milena Strojić predsednik a članovi Fahi Ljubonović i Novica Marelj. U Savetu za medjunacionalne odnose za predsednika je imanovan Branislav Dimitrijević, za zamenika Almira Krijezi, a za članove su imenovani: Taisija Ristić, Žika Golubović, Zoran Andrejić, Sladjana Prvulović, Miladin Decanović, Nebojša Milošević, Petar Nikolić i Bora Useinović.
Pod tačkom razno na današnjoj sednici opštinskog veća najveća diskusija vođena je o trenutnom statusu ženskog rukometnog kluba RTB-Bor, kao i Fudbalskog kluba Bor i njihovom teškom materijalnom položaju. Predsednik Branislav Rankić je predložio da se sazove naknadna sednica opštinskog veća na kojoj će jedina tema biti sport u Borskoj opštini jer  ozbiljnost problema koji prate ovaj resor iziskuje tako nešto.
Edit 17:11 by Urednik
O prisutnim i alarmantnim problemima ŽRK RTB-Bor, FK „Bor“ i problemima u seoskim sredinama gde klubovi nemaju elementarnu opremu za svlačionice. Od samog početka sezone Super lige Srbije ŽRK RTB-Bor postiže vrlo loše rezultate pa je velika verovatnoća da se ovaj klub ugasi, što bi za Bor bio veliki gubitak. Finansijska sredstva koja su dogovorena sa rukovodstvom RTB-a nisu obezbeđena.
Predsednik Opštine Bor Branislav Rankić je istakao da su rebalansom budžeta obuhvaćena sredstva za sport i da će novoformirani Sportski centar imati Komisiju koja će odredjivati prioritet isplate sportskim klubovima. Konstatovano je, da do juna meseca ove godine FK „Bor“  isplaćeno 1.170.000,00 dinara. Trenutno žiro račun je  blokiran i FK „Bor“ duguje 16.000.000,00 din. Predložena je smena  kompletnog rukovodstva i imenovanje novog.
Predsednik opštine Branislav Rankić je predložio da u narednom periodu se održi Sednica opštinskog veća sa jedinom tačkom Dnevnog reda – SPORT.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.