25. Republičke sportske igre na Borskom jezeru

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, od 31.avgusta do 2  septembra organizuje 25. SENI, Republičke sportske igre, koje će se po treći put održati u Boru i na Borskom jezeru. Ovo takmičenje se održava 25. godinu zaredom, a cilj je –  promocija sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učestvovanja osoba sa invaliditetom. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) iz gradova širom Srbije, kao i tri ekipe ili delegacije iz regiona (iz Slovenije, Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine).

Svi učesnici će biti smešteni u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru. Među takmičarima su i naši proslavljeni paraolimpijski reprezentativci, Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, svetski rekorder u bacanju čunja, Miloš Zarić, svetski prvak u bacanju koplja.

Prvog dana igara, u Sportskom centru Bor, održaće se takmičenje u stonom tenisu i streljaštvu, a u popodnevnim satima u pikadu (hotel „Jezero“ na Borskom jezeru).

Svečano otvaranje SENI 25. Republičkih sportskih igara Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, kojeg čini mreža od 28 udruženja iz cele Srbije, desiće se drugog dana igara, 01.09. (petak), na sportskim terenima hotela „Jezero“ na Borskom jezeru sa početkom u 9 sati. Očekuje se da će tom prilikom govoriti Miloš Janković v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnoj zaštiti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predsednik Opštine Bor, Aleksandar Milikić, i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Mihailo Pajević.

Po otvaranju igara, 1. septembra, slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska, bacanje čunja i koplja. Istog dana, u popodnevnim satima. u hotelu „Jezero“, planirano je takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara. Na svečanoj večeri biće proglašeni pobednici i uručena priznanja najboljima.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Inpharm Co. d.o.o. sa brendom SENI i pojedinačni donatori.

Izvor: Solaris

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.