22.sednica Skupštine Opštine Bor (izveštaj sa prvog dela sednice)

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

sednicasobor

Bor, 29.septembar 2009. godine,

U toku je 22. sednica Skupštine opštine, koja je započela u 9 časova i 25 minuta sa dopunom dnevnog reda tačkama o razrešanju v.d. direktora Vodovoda Ivana Stamenkovića i imenovanju novog v.d. direktora Slaviše Ranđelovića po hitnom postupku a na predlog Predsednika opštine Branislava Rankića radi što efikasnijeg funkcionisanja ovog preduzeća i imenovanje v.d. direktora Toplane Dragoslava Nikolića, odnosno produženje njegovog mandata na tu funkciju.

Drugi rebalans budžeta Opštine Bor za 2009. godinu usvojen je većinom glasova uz kritikovanje odbornika opozicionih stranaka, naročito odbornika Demokratske stranke Gorana Golubovića, Ljubiše Stoiljkovića kao i Srđana Marjanovića. Odbornik SPS Dragan Žikić je naopmenu da ovako brzi rebalans budžeta i planirani prihod u opštinsku kasu od preko 40 miliona dinara nije možda malo nerealno očekivanje jer niko nije imao uvid koliko je punjenje budžeta zaključno sa avgustom mesecom. Upitao je da nije možda ovo „bacanje prašine u oči poveriocima“ a ukazuje na činjenicu da su na prethodnoj sednici odbornici izglasali smanjenje svojih dnevnica kao vid štednje u budžetu opštine a sada u rebalansu budžeta stoji da se uvećavaju sredstva za plaćanje funkcija članovima raznih saveta i komisija.
Načelnica finansija Danijela Jovanović je obrazložila da se zbog mera štednje i svetske ekonomske krize koja potresa i našu opštinu moraju vršiti određena umanjenja da bi se do kraja godine vratili dugovi, da se izvrše obaceze prema Bortravelu, da se isplate zaostale stipendije.
Nakon usvajanja rebalansa budžeta opštine usvojena je većinom glasova i Odluka o osnivanju Ustanove Sportski Centar „Bor“ i Odluka o osnivanju Ustanove „Centar za kulturu“.
Izmena Odluke o likvidaciji ŠRIF-a odnosi se na imenovanje novog likvidacionog upravnika Radoslava Mitrovića umesto dosadašnjeg Milutina Antića koji je predložen na funkciju v.d. direktora novog preduzeća „Radio televizija Bor“.
Sednica se nastavlja, trenutno su odbornici na petnaestominutnoj pauzi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.