САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА БАТИЋ ПРЕДАЛА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ФУНКЦИОНЕРА „MARFIN BANK AD“ КАО И ПРОТИВ САМЕ БАНКЕ КАО ПРАВНОГ ЛИЦА

Кривичне пријаве су предате надлежном вишем тужилаштву, а подигнуте су како против бившег, тако и против садашњег руководства Мерфин банке.

У кривичним пријавама руководству „MARFIN BANKE“ и самој банци се ставља на терет извршење најтежих облика кривичних дела и то:

1.ЗЛОУПОТРЕБА СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА из чл. 359 КЗ
2.ЗЛОУПОТРЕБА ОВЛАШЋЕЊА У ПРИВРЕДИ из чл. 238 КЗ

СВЕ РАДИ СТИЦАЊА ПРОТИВПРАВНЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ ЗА ТУ БАНКУ НА ШТЕТУ ГРАЂАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И КЛИЈЕНАТА ТЕ БАНКЕ.

Адвокатска канцеларија подсећа да је „МARFIN BANK AD БЕОГРАД“ ЧЛАНИЦА „LAIKI BANK GRUPE“ СА КИПРА, а да је у кривичним пријавама које су подношене од 2004. до 2007.године управо „LAIKI BANK“ са Кипра означена као банка кроз коју је „нестало“ неколико милијарди долара, такозваних „КИПАРСКИХ ПАРА“ (новац Републике Србије депонован у трезорима на Кипру током 90тих година).

Адвокатска канцеларија такође подсећа да је у финансијском извештају „MARFIN BANK AD“ за 2011.годину ПРИКАЗАН БРУТО ГУБИТАК ОД 3,9 МИЛИЈАРДЕ ДИНАРА, односно нето 1,2 милрд. иако је та банка само по основу камате у тој години приходовала 1,80 милијарди динара колико износи дефицит читавог буџета Републике Србије (!!!) што је и приказано у том извештају, па се поставља здраворазумско питање – да ли је тај губитак фиктиван и да ли се тај новац „износи“ из Србије, и где!?

Кривичне пријаве против „MARFIN BANK“ се односе на незаконито располагање новчаним средствима од стране „MARFIN BANK AD“ као и на незаконито присвајање имовине клијената те банке.

О одређеним детаљима јавност ће ускоро бити обавештена на конференцији за штампу.

У Београду
Дана 30.10.2012.г.

АДВОКАТСКА КАНЦЕЛАРИЈА БАТИЋ

Адвокат Олгица Батић Адвокат Чедомир Стојковић


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%