Ново лице Бора- радови на уређењу

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Почетком лета почели су радови на уређењу општине Бор. Након више година реновирају су градске фасаде и сеоске цркве, санирају се сеоски домови културе и објекти месних заједница. У Бору су изграђена још три кружна тока у чијем средишту су постављени споменици великанима: Ђорђу Вајферту, зачетнику рударства и Фрањи Шистеку, првом директору Француског друштва борских рудника бакра.  Подигнута је фонтана на платоу Дома културе који се такође уређује и који ће са амфитеатром и дечијим игралиштем, које се гради у непосредној близини, чинити центар окупљања пре свега младих, али и свих грађана. Акцију на уређењу града удружено спроводе Општина Бор и Рударско топионичарски басен Бор. Почетком јуна они су отворили донаторски фонд и започели прикупљање средстава од донатора међу којима је највише пословних партнера Рударско топионичарског басена Бор. Акцији су се прикључиле и пословне банке и приватни предузетници из Бора.  До сада је прикупљено 29 милиона 300 хиљада динара од 45 донатора. Највећи донатор је београдски „Мејс“, фирма која обавља консултантске услуге за РТБ Бор, затим две иностране фирме које се баве откупом секундарних сировина „Шолц“ и „Алеx“, а знатна средства донирали су и шведски „Атлас Цопцо“, швајцарски „Гленкор“ и „Трафигура“, борски „Грандинжењеринг“, београдски „Месер“, италијански „Пометон“, банка „Интеза“, предузеће „Мегалит-Шумник“ из Рашке које је бесплатно завршило радове на кружном току код Робне куће у Бору као и други.

Општина Бор и Рударско топионичарски басен Бор формирали су две комисије које чине представници обе стране а међу члановима су и представници борских јавних предузећа. Комисије контролишу трошење донаторских средстава  и координирају и опредељују радове на уређењу који се финансирају из донаторских средстава.

Гостујући у емисији „Актуелно“ Телевизије Бор, председник општине Бор Небојша Виденовић рекао је да се ова акција наставља и да сви они који су у могућности могу да донирају средства како би заједничким снагама Бор учинили лепшим а грађанима живот бољим и комфорнијим. Општина Бор у протеклом периоду била је посвећена нормализацији стања у јавном сектору, враћању дугова из претходног периода како би омогућила несметано функционисање града. Средствима којима општински буџет располаже не би могло паралелно да се исфинансира уређење града и да се решава стање у јавном сектору. Зато је Општина Бор и подржала ову иницијативу РТБ-а Бор.

Данијела Нововић,

ПР председника Општине

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%