ДАЉЕ УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЛОЖАЈА ВЛАХА

0 0
Read Time:42 Second

mpidu

Државни секретар у Министарству правде и државне управе и коопредседавајући Међувладине мешовите комисије за националне мањине Републике Србије и Румуније Гордана Стаменић, заједно са сарадницима, примила је у посету делегацију влашке националне мањине у Србији, предвођену председником Националног савета Влаха Радишом Драгојевићем.

На састанку је разматран напредак у кодификацији и стандардизацији влашког језика и значај његовог увођења у школе на подручју источне Србије, као и друга питања од важности за влашку националу заједницу.

Учесници састанка су истакли успешност сарадње Министарства правде и државне управе и Националног савета Влаха и заједничку посвећеност даљем побољшању положаја Влаха у Србији.

Министарство правде и државне управе овим истрајава у својим настојањима да сва отворена питања права и положаја националних мањина у Србији решава кроз дијалог и укључивање свих заинтересованих страна, а све у циљу неговања мултинационалности и мултикултуралности као препознатих вредности у Републици Србији.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%