Борска Црква опет на мети лопова

0 0
Read Time:53 Second

Непознати починиоци су по ко зна који пут оскрнавили Храм Светог Георгија у Бору, наневши овом историјском споменику непроцењиву штету. Намера лопова је, као и до сада била да са Храма скину и присвоје делове бакарне опшивке која је у подножју кровне конструкције у функцији окапница која усмерава атмосверске падавине ка олуцима .

Ово није први пут да је почињено овакво разбојништво и штета је много већа него што се голим оком може видети, јер се то дешавало већ неколико пута, а санација сваки пут захтева опширне и обимне припреме и замену поломљеног црепа, причвршћивање лимова од бакра и остале радове који нису нимало једноставни. Цена бакра на тржишту је још једном навела починиоце да са Црквеног крова покидају и однесу знатну количину бакарног лима начинивши штету Црквеној општини Борској+ која штету процењује на око 50.000,00 РСД.

Надамо се да ће надлежни органи учинити све да се ово дивљање разбојника оконча како би Храм Светог Георгија био заштићен и обезбеђен од оваквих непријатних призора и догађања.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%