Аранђеловдан

0 0
Read Time:59 Second

Православни верници данас прославлјају Сабор светог архангела Михаила и осталих небеских сила бестелесних – Аранђеловдан. У српској православној цркви св. великомученика Георгија, служба се одржава по већ устаљеном времену. По завршетку литургије почиње свештање и сечење колача верницима који овај дан прославлјају као своју крсну славу.

Новембар је заправо девети месец од месеца марта који се сматра тренутком стварања света. А девети месец после марта узет јез бог девет анђелских чинова који су најпре створени. Архангелима се називају велики благовесници, који благовесте велико и преславно. Њихово се служењети састоји у следећем: пророштва откривати; просвећење, познавање и разумевање воље Божије, које добијају од виших чинова, саопштавати нижим чиновима, a преко њих људима. Ангели су у небеској јерархији од свих чинова нижи и људима најближи. Они јављају људима мање тајне и намере Божије, и поучавају људе да врлински и праведно живе по Богу. А придодани су они да чувају свакога од нас верујућих: врлинасте придржавају да не падну, пале подижу, и никада нас не остављају, макар и сагрешили, јер су свагда готови помагати нам, само ако ми сами пожелимо.

Свим грађанима Бора који данас прослављају Аранђеловдан, желимо срећну Славу, пуно здравља, љубави и међусобног разумевања. Нека је Господ Бог уз вас!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Аранђеловдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.