Zimski raspust produžen zbog gripa

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Ministarstvo zdravlja Srbije odlučilo je da školski praznični raspust bude produžen za dva dana zbog sve većeg broja obolelih od gripa.

Đaci u ponedeljak 9. januara neće imati nastavu.

Zbog povećanog broja obolelih od gripa među decom školskog uzrasta, preporučeno je, posle razgovora ministara prosvete i zdravlja, da školski raspust bude produžen i da deca u ponedeljak 9. januara ne krenu u školu.

Prvi deo zimskog raspusta biće produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Tokom novogodišnjih praznika povećan je broj obolelih od gripa, a u nekim kliničko-bolničkim centrima u Srbiji uvedena je zabrana poseta kao preventivna mera.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.

Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.

Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina – oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.

Izvor: B92

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%