Васкрсење Господа Исуса Христа – Васкрс

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Васкрс

Данас је Васкрс, најрадоснији Хришћански празник. Хришћани славе овај дан као успомену на Христово Васкрсење, кога су неверници мучили и разапели на Велики Петак. Прихвативши све грехе овоземаљске на себе, после дугог мучења Исус испусти своју душу у 6 сати поподне, на Велики Петак, када се сунце помрачи и земља затресе. Његово тело са крста је скинуо један од његових ученика Јован Богослов, и положио га у пећину.Иако су стражари чували гроб Исуса Христа, како његови ученици не би украли тело и прогласили да је Васкрсао, трећег дана по распећу, Исус Васкрсе, баш као што је говорио, и оде своме оцу у царство небеско. Жене су офарбана и украшена јаја, која су понеле, бациле пред стражаре у нади да ће скренути пажњу чувра и лакше доћи до тела Исусовог , али Исус је већ Васкрсао, а камен који је Тирон затворио пећину био је померен. Христов гроб је био већ празан.

Обичаји обележавања овог најрадоснијег Хришћанског празника су различити у Свету али најсвечанији чин великог празника је фарбње васкршњих јаја у црвену боју која симболично представљају крв Христову проливену на Голготи и његово невино страдање.

Данас Уаскрс славе сви Хришћани. Нека вам Бог подари здравља, среће и весеља уз традиционални васкршњи поздрав Христос Васкресе – Ваистину Васкресе.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%