Ухапшени због трговине утицајем

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције ухапсили председника Привредног суда у Зајечару Г.К. (1957) и бившег председника општине Бор Б.Р. (1962), осумњичене за трговину утицајем, као и стечајног управника предузећа „Полет“ И.С. (1960), осумњиченог за примање мита.

Министар је објаснио да постоје основи сумње да су они, користећи службени положај и стварни утицај који су имали, у намери да приме новчану награду, фактички омогућили физичком лицу Д.М. да буде једини купац имовине предузећа „Полет“ доо, које је у стечају.

„Председник суда Г.К. је користећи свој стваран утицај посредовао и утицао на стечајног управника И.С. да имовину стечајног дужника прода непосредном погодобом са оштећеном, како би се на тај начин елиминисали други заинтересовани купци“, рекао је Стефановић.

Министар је прецизирао да је постоји сумња  да су осумњичени Г.К. и Б.Р. за то од оштећене примили 13.000 евра и додао да је од те своте Г.К. за себе задржао 10.000 евра, а преосталих 3.000 задржао је осумњичени Б.Р.

Постоје основи сумње да је након извршеног утицаја од стране осумњиченог Г.К., осумњичени стечајни управник И.С. омогућио оштећеној Д.М. да купи имовину стечајног дужника „Полет“ д.о.о. непосредном погодбом, за шта је захтевао 3.000 евра.

„Полиција заједно са Тужилаштвом за организовани криминал наставља даљи интензивни рад на овом случају, који показује да не постоји било ко, на било ком положају, па макар био и судија, ко неће бити под ударом закона ако се о исти огреши“, нагласио је министар полиције.

Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Изјаву министра Стефановића можете преузети са ФТП сервера Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

ПУ Бор

Pogledajte još Više od autora

Komentari su onemogućeni.