„Strawberry drvo“ posađeno i u Boru

0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Bor, 02. oktobar 2012.

mt:s i Strawberry energy u Boru predstavili novi solarni punjač

Saopštenje za medije

Uspešna saradnja kompanija Strawberry energy i mt:s nastavljena je i u Boru, gde je postavljanjem solarnog punjača za mobilne uređaje Strawberry drvo, građanima omogućeno da baterije mobilnih telefona ili drugih prenosivih uređaja dopunjuju koristeći sunčevu energiju. U neposrednoj blizini novog solarnog Strawberry drveta, simbolično su posađena i tri prava stabla bora.

Pored punjenja baterija prenosivih uređaja, pet metara visok, solarni punjač Strawberry drvo omogućava i besplatno surfovanje internetom putem modernizovane mt:s mreže, koji je dostupan u neposrednoj blizini punjača.

„Postavljanjem četvtog Strawberry drveta, kompanija Telekom Srbija u saradnji sa Strawberry Energy timom nastavlja sa strateškim opredeljenjem da podržava preduzetništvo mladih. Pored toga, značajna dimenzija ovog projekta jeste i ulaganje u oblast zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije. Strawberry drvo će građanima Bora omogućiti da besplatno dopune baterije svojih prenosivih uređaja energijom Sunca i to onda kada su daleko od svojih domova, a baterije telefona su im prazne.“, izjavio je Aleksandar Branković, koordinator za tehniku IJ Zaječar/Bor, u kompaniji Telekoma Srbija.

Strawberry drvo je inovativno i, u svetskim krugovima nagrađivano rešenje čiji su tvorci mladi ljudi iz kompanije Strawberry energy.

„Bor i „Strawberry Drvo“ imaju jednu veliku sličnost. Bor ponosno nosi naziv jednog zimzelenog drveta, dok „Strawberry Drvo“ već u svom nazivu nosi simboliku ekologije i zelenih tehnologija. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, danas Bor dobija jedno novo drvo, naše „Strawberry Drvo” – javni solarni punjač za mobilne telefone i druge prenosive uređaje. Pored ovog drveta, Bor će postati bogatiji i za još tri nove sadnice borova, koja ćemo danas posaditi i koje će nositi simboliku početka jedne nove priče u životima građana Bora.”, rekao je Miloš Milisavljević,osnivač i direktor kompanije „Strawberry energy“.

Opština Bor je danas postala bogatija za četiri nova stabla. Pored Strawberry drveta koje će predstavljati svojevrstan ukras Opštine Bor, posađena su i tri prava stabla bora.
„Zahvaljujem se Telekomu Srbija što je izabrao baš Bor za postavljanje solarnog punjača, i na taj način omogućio da se u vreme kompjuterizacije i bežičnog prenosa signala, omogući korišćenje mobilnih telefona i u prilikama kada korisnici na ulici ostanu bez napajanja. Na ovom mestu će svi oni koji imaju potrebe koristiti čistu energiju za napajanje svojih mobilnih telefona. Obnovljivi izvori energije su budućnost čovečanstva i ovo je prvi korak ka širem korišćenju ovog vida energije u opštini Bor. Bor je specifičan grad, grad bakra, a uskoro će postati i grad turizma, jer i pored 109 godina rudarstva postoje sačuvani prirodni turistički potencijali, kao i obnovljeni smeštajni. Ovaj solarni punjač će koristiti i Boranima i svim građanima koji dolaze u Bor.“ izjavio je Nihad Mislimoski, član Opštinskog veća opštine Bor.

Kompanije Telekom Srbija i Strawberry energy su u oktobru prošle godine postavile prvo Strawberry drvo u Beogradu, a nedavno je ovaj inovativni solarni punjač postavljan u Kikindi i Vranju. Na ovogodišnjem ATP turniru Serbian Open predstavljen je i prenosivi model solarnog punjača.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%