RTB Bor traži konsultanta za traženje strateškog investitora

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Rudarsko topioničarski basen Bor („RTB Bor”) objavio je oglase kojima traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora, kao i za pružanje pravnih usluga. Ponude treba da budu dostavljene do 8. februara ove godine, a ponuđači sami daju finansijsku ponudu.

Kako je navedeno u oglasima, „RTB Bor” poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje konsultantskih usluga pripreme i realizacije javnog postupka privlačenja strateškog investitora u cilju unapređenja poslovanja i daljeg razvoja rudarstva i metalurgije u „RTB Boru”. To može biti putem realizacije mera iz unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR)-a, realizacijom zajedničkog ulaganja „RTB Bor grupe” kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanje novih privrednih subjekata, prodajom kapitala ili imovine, dokapitalizacijom „RTB Bor grupe” i njegovih zavisnih društava, ili kombinacijom bilo kog od navedenih načina.

Konsultantske usluge predviđaju pripremu ugovora o poverljivosti, pripremu relevantne dokumentacije, upoznavanje potencijalnih strateških investitora sa „RTB Bor grupom” i zavisnim društvima i pripremu izveštaja o predlogu strukture transakcije za privlačenje investitora u „RTB Bor grupu”.

Kriterijumi za izbor konsultanta podrazumevaju uspešno realizovane projekte u oblasti rudarstva i metalurgije u periodu od prethodne tri godine. Traži se da su to bili projekti zajedničkog ulaganja kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanje novih privrednih subjekata, prodaja kapitala ili imovine, restrukturiranje ili reorganizacija, dokapitalizacija.

U domenu pružanja pravnih usluga „RTB Bor” poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje pravnih usluga za realizaciju mera iz UPPR-ova i to: smanjenje kapitala, konverzija obaveza u kapital, statusne promene i priprema nove organizacione strukture i implementiranje organizacionih promena, u skladu sa rokovima i uslovima iz usvojenih i pravnosnažnih UPPR-ova.

Reference podrazumevaju realizovane ugovore u periodu od prethodnih pet godina, a čiji su predmet bile usluge iz predmeta ovog poziva.

Izvor: Politika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%