NAGRADA „Zoran Radmilović“ PRIPALA BRANIMIRU BRSTINI

0 0
Read Time:59 Second

Nagrada „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca 25. Dana „Zorana Radmilovića“, koji se večeras završavaju u Zaječaru, pripala je Branimiru Brstini za ulogu Dankana u predstavi „Makbet“ Ežena Joneska, u režiji Anđelke Nikolić i izvođenju ansambla Ateljea 212.

Jednoglasnu odluku doneo je žiri koji je radio u sastavu glumac Milija Vuković (predsednik), književnik i direktor Bitef teatra Miloš Latinović i dramski pisac Željko Hubač.

U obrazloženju je navedeno da je Brstina snagom svog dara i ogromnom energijom, bravurozno predvodeći glumački ansambl, ostvario ulogu dostojnu velikog Zorana Ramilovića.

„Podjednako uverljiv kao uplašeni vlastodržac, osioni vladar, surovi egzekutor i izmanipulisani muškarac, Brstina je pametno odabranim glumačkim sredstvima demonstrirao svu slojevitost i moć svog glumačkog izraza. Njegov Dankan je, s jedne strane bio ubedljiva Joneskova replika na Šekspira, a sa druge slika i prilika ovovremenih vladara“, ocenio je žiri.

Najbolja predstava zaječarskog festivala, prema oceni publike, jeste „39 stepenika“ u režiji Vladimira Aleksića i izvođenju ansambla Pozorišta „Boško Buha“.

Nagrada „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet pripala je Pozorištu „Boško Buha“ za istu predstavu.

Program 25. Dana „Zorana Radmilovića“ obuhvatio je sedam predstava, a u čast nagrađenih večeras će biti izveden komad „Frenki i Džoni“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

Izvor i foto: B92

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%