„Гладан сам“

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Поводом слике о која кружи интернет порталима и личним профилима на FB о гладном боранину, надлежни из општина Бор издали су саопштење које преносимо у целости.

11
Фото: преузето са интернета

Поштовани суграђани,

Поводом фотографија и наслова који су ових дана постављени на друштвеним мрежама о младићу, који протестује испред улаза зграде општине Бор са транспарентом на којем пише „Гладан сам“, сматрамо својом дужношћу да јавности пружимо више информација.
Господин који је протествовао, Глигорић Милош, обратио се прошле године председнику општине Бор Живораду Петровићу и у разговору навео да има завршен машински факултет и да је без посла. Председник Петровић га је одмах упутио у једно од општинских јавних предузећа, као кадар који је у том тренутку био потребан. Међутим након разговора са директором тог јавног предузећа, дошло се до сазнања да у том тренутку господин Глигорић није имао још увек завршен факултет.
Локална самоуправа заједно са надлежном институцијом, Центром за социјални рад у Бору, омогућава угроженим грађанима подмиривање основних егзистенцијалних потреба.
Господин Глигорић је радно способан, прима месечну новчану помоћ коју остварује у Центру за социјални рад у Бору и чија је висина регулисана републичким одлукама. Истовремено му је нуђена исхрана у народној кухињи у Бору, са којом би остварио и карту за бесплатан градски превоз али је Глигорић то одбио.
Како се месечна новчана помоћ у Центру за социјални рад остварује 9 месеци са прекидом од 3 месеца, председник општине Бор Живорад Петровић, одобрио је господину Милошу Глигорићу у овом периоду прекида једнократну новчану помоћ.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%